Beklenen Microsoft bombasına veto!

Microsoft'tan uzun süredir beklenen yeni bomba; son açıklamayla birlikte tarih oldu!

Microsoft noktayı koydu!

Xbox One piyasaya çıktığından bu yana geçen zaman içerisinde, birbirinden farklı oyun piyasaya çıktı. Fakat diğer taraftan konsol henüz çiçeği burnunda olduğu için, yapılması gereken envai çeşit oyun, gerçekleştirilmesi gereken birbirinden farklı proje söz konusu...

Phil Spencer da konsolun geleceği hakkında merak edilenleri, geçtiğimiz gün Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda gün yüzüne çıkardı. An itibariyle uğraşılan sorunlardan, yakın zamanda piyasada olacak yeni projelere kadar birçok konu üzerinde uzun Twitter mesajları atan Spencer, aynı zamanda kullanıcılardan gelen soruların da birçoğunu yanıtladı. Pek tabi en çok merak edilen konuların başında, Xbox TV içeriği bulunuyordu. E3 planları hakkında da bilgi veren Spencer, ne yazık ki esas merak edilen taşınabilir Xbox konusunu açıldığı gibi kapattı.

Yayınlanan listede ne Xbox Surface ne de olası bir taşınabilir Xbox One konsolunun bulunmadığına dikkat çeken Spencer, konu hakkında gelen sorulara; "Taşınabilir konsol üreteceğimizi hiç zannetmiyorum." şeklide net bir açıklamada bulundu. Her ne kadar Spencer'ın yeni ve farklı bir cihaz hakkındaki yorumları olumsuz olsa da konu oyun olduğu zaman odaklandıklarını platformun Windows Phone 8 olduğunu söylemekten de geri kalmadı.

Oyun konusunda özellikle Surface üzerine gittiklerinin altını çizen Spencer'in açıklamaları, uzun zamandır dedikodusu dönen Microsoft yazılımına sahip mobil cihazların, Xbox kontrol kolu görevi üstlenmesi durumuna da bir anlamda yeşil ışık yaktı.

Spencer'in bir diğer açıklaması da Xbox hayranlarını sevindirdi zira kendisi, Microsoft'un üçüncül parti yazılımlara, yani başkalarının ürettikleri oyunlara karşı olmadığını, ancak an itibariyle kendi potansiyellerini görmeyi arzuladıklarını da açıklamasına ekledi. Attığı bir tweet'e göreyse mobil yapımların da dahil olacağı yeni oyunlar, E3 esnasında son kullanıcıya tanıtılacak. Anlayacağınız, gözler yine E3 fuarına çevrilmiş durumda. Bakalım bu sene ne gibi yenilikler göreceğiz...

Okuyucu Yorumları