Beklenen satın alma tamamlandı!

Xbox'ı Xbox yapan önemli firmalardan biri, artık çok farklı ellerde, çok farklı işler peşinde!

...Ve işlem tamam!

Konu oyunlar olduğu zaman, Microsoft'un Xbox 360 modeli ile başlayan ve One modeli ile devam eden oyun kolu tasarımı kadar sevilen, az miktarda oyun kontrol cihazı karşımıza çıkmıştır. Şimdiyse hem klasik sistemlerin temelini atan, hem de birçok tasarımı ile dikkat çeken, Xbox kolunun tasarımcısı olan firma, günümüzde adından sıkça bahsettiren Oculus Rift tarafından satın alındı.

Yakın zamanda Facebook tarafından 2 milyar dolar gibi bir paraya satın alınan Oculus VR, bir süredir geleceği merak edilen markalardan birisiydi. Nitekim Oculus VR, Carbon Design Group isimli, bu zamana kadar birçok ödül kazanmış ve en önemlisi de artık efsaneleşmiş Xbox 360 oyun kolunu tasarlayan firmayı saflarına geçirmiş bulunuyor.

Esasen anlaşmanın bu yaz sonu tamamlanması bekleniyordu zira her iki firmanın da saman altından yürüttüğü birçok "açıklanmamış proje" bulunuyordu ve yakın ilişki içerisinde oldukları biliniyordu. Gelen bilgilere göre, her ne kadar Carbon, Oculus projesi için çok önemli bir yer teşkil edecek olsa da endüstriyel tasarım ekibi Seattle bölgesinde bulunan ana binalarında ikamet etmeye devam edecek ama Redmond'da bulunan Oculus ekibi ile yakın temaslarda bulunacaklar.

Carbon Desing 20 yılı aşkın deneyimi ile endüstriyel ve tıbbi tüketim ürünleri konusunda bir hayli iddialı firmalardan. Mühendislik, tasarım ve ergonomiyi bir arada kullanabilecek kalitede olduğunu belirten firma, pek tabi Oculus projesi konusunda endişelere sahip. Carbon Design Yaratıcı Yönetmeni Peter Bristol ise konu hakkındaki resmi açıklamayı remi blog üzerinden yaparken, bir yandan da endişelerine şu sözlerle değindi; "Oculus, tamamen ucu açık bir ürün kategorisine ait. Projenin henüz başındayız ve fiziksel mimari halen belirsizliğini koruyor. An itibariyle bıçak sırtında ilerliyoruz zira sanal gerçekliğin nasıl görülmesi, hissettirmesi ve çalışması konusunda hummalı bir çalışma içerisindeyiz."

Nitekim firma yetkilileri, Facebook tarafından satın alınmış olan firmanın, kendilerine ne kadar teklif ettiklerini hiçbir şekilde açıklamadılar.

Okuyucu Yorumları