Beklenen uygulama Android'e de geldi; ama...

Android kullanıcılarının merakla beklediği uygulama sonunda geldi ama şikayetlerle birlikte...

Android'e de geldi; ama...

Microsoft'un en önemli yazılımlarından olan ve üretildiği ilk günden bu yana tüm dünya tarafından kullanılan Office paketi, uzun bir bekleyişten sonra mobil platformlar için de tam anlamıyla hazır. Haziran ayına kadar, sadece Windows Phone kullanıcıları Office'e ulaşım sağlayabiliyorlardı. Akabinde Microsoft'un aldığı bir karar ile Office Mobile uygulaması, Apple için de kullanılabilir hale geldi. Ve son olarak Android de, bu kervana katıldı. Fakat an itibarı ile programın Android sürümü, birçok eleştiri okunun hedefi olmuş durumda...

Office'in mobil sürümünün en büyük avantajı, şüphesiz Microsoft'un cloud sunucularına doğrudan bağlanabiliyor olması. Nitekim bu özelliği kullanmak için servise aylık 9.99 dolar ya da yıllık 99.99 dolar ücret ödenmesi gerekiyor. Diğer taraftan Office'in en ucuz modeli olan "basic" sürümünün fiyatıysa bölgeye göre 100 ile 140 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip. Pek tabi bu durum Microsoft için büyük bir gelir kapısı açmış durumda zira firma, sahip olduğu cloud sunucuları ile kullanıcılarına sonu gelmez bir dünya vaat ettiğinin farkında.

Herhangi bir yerden erişilebilecek olan cloud tabanlı veriler arasında Office'in de bulunması, kimsenin hayır diyemeyeceği bir durum ama bu yeni özelliğin Windows 8.1 ile PC kullanıcılarına ücretsiz sunulacağı hakkında gezen dedikodular, firmaya birçok eleştiri yapılmasına sebep oldu. Her ne kadar PC kullanıcıları tek bir noktadan bağlantı sağlıyor olsalar da sadece mobil olarak Office 365 suite kullanmaya para vermek, şimdilik sıkıntı yaratmışa benziyor. Diğer taraftan Adroid için ürünü kullanmak isteyen kullanıcıların da aylık ücret vermek zorunda olmaları, işleri iyice karıştırmaya yetti.

Okuyucu Yorumları