Beklenmedik firmadan, beklenmedik olay

Türk oyuncuların göğsünü kabartan Cytek firması, zor zamanlar mı yaşıyor? İşte merak uyandıran olay!

Crytek'te isyan var!

Cyrtek denildiği zaman aklımıza FarCry, Crysis ve Ryse: The Son of Rome gibi dev yapımlar geldiği gibi, aynı zamanda üst düzeyde geliştirilmiş bir grafik motoru da geliyor. Özetle Crytek firması, birçok alanda, kendisinden ziyadesiyle söz ettiren, özel isimlerden bir tanesi.

Nitekim tüm bu meziyetlerine rağmen, an itibariyle büyük sorunlarla karşılaştığı iddia ediliyor. Öyle görünüyor ki Crytek cephesinde finansal sorunlar hüküm sürmekte ve firmanın İngiltere'de bulunan birimindeki ödemelerde gecikme yaşamakta. Büyük bir internet sitesinden yayılan habere göre, ücretlerin geç ödenmesi ve zaman zaman ödenememesi durumu, en az 20 farklı çalışan tarafından doğrulandı; hatta bu 20 kişilik grup, geçen ay maaşlarını bir hafta geç aldıklarını da not ettiler. Diğer taraftan Crytek'in, Ryse'ın devam oyunuyla ilgili olan durumu da Microsoft ile bir çekişmeye dönüşmüştü. Bu cephede de Microsoft adımını yere sağlam basmış olacak ki oyunun haklarının kendi üzerinde kalması hakkında ısrarlarını sürdürüyor.

Crytek tarafında süre gelen sorunun ne zamandır etkin olduğu hakkında herhangi bir bilgi verilmezken, aynı kaynaklardan gelen bilgilere göre en az 100 çalışan, üzüntülerini belirten istifa mektuplarını çoktan teslim etmiş durumda.

Okuyucu Yorumları