Bellek Çipi Fiyatlarında Artış, Samsung'u Uçurdu!

Artan bellek çipi fiyatları ile beraber Samsung, 2018 ilk çeyrek sonuçlarını açıklayarak adeta şov yaptı!

Bellek çipleri, Samsung'u uçurdu

Samsung'un bellek çipi piyasasındaki güçlü konumu, geçtiğimiz yıllar içerisinde bol miktarda gelir elde etmesini sağladı. Artan bellek çipi fiyatları da firmanın kar payını arttırdı ve Samsung, 2018 birinci çeyrek gelir raporunda karının %57.6 oranında arttığını ilan etti. Analistler, bellek çipi piyasasının toparlanmasının, Samsung'a akıllı telefon ve bağlı parçaların satışlarındaki azalmayı kapatmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Samsung, 2017 ilk çeyreği için 8.7 milyar dolarlık işletme karı bildirmişti ve bu da firmanın tarihi boyunca gördüğü en iyi ikinci çeyrek sonucuydu. Ayrıca bu değer, Ocak-Mart dönemi için de yaşanan en yüksek işletme karıydı. O sırada da firma, mobil satışlarındaki yavaşlamaya rağmen bellek çipi satışları sayesinde iyi bir çeyrek geçirdiğini belirtmişti.

Yarı iletken iş alanının 2018 ilk çeyreği için beklenen 13.7 milyar dolar işletme karının yaklaşık dörtte üçünü oluşturduğu biliniyor. Hatta bazı analistler, Samsung'un satılan her 1 dolarlık DRAM çipi için 70 sent gelir elde ettiğini ön görüyor.

Okuyucu Yorumları