Bellek devinden Vista'ya ağır eleştiriler...

Vista'nın bellek tüketimi bellek satışlarına zarar veriyor: Bu garip iddia hangi bellek devine ait?

Vista'ya garip suçlama!

Tayvanlı bellek üreticisi Transcend, bellek sektöründeki sorunların suçlusunu buldu: Windows Vista. Transcend'ın yöneticisi Peter Su verdiği özel bir röportajda bellek piyasasının zor zamanlar geçirdiğini ve bu zor zamanların tüketicilere yüksek fiyatlar şeklinde yansıdığını açıkladı. Buna rağmen üreticilerin hedefleri kadar kar edemediklerini de söyleyen Su, bu nedenle yeni teknolojilere yatırım yapmanın da mümkün olmadığını düşündüğünü açıkladı.

Tayvanlı üretici bu durumdan ise Vista'yı sorumlu tutuyor. Vista'nın yüksek bellek gereksinimlerine sahip bir işletim sistemi olduğunu ve bellek kullanımı konusunda başarısız olduğunu söyleyen Su, bu nedenle tüketicilerin normal şartlarda ihtiyaç duyacaklarından daha fazla bellek kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti. Su'ya göre bu gereksiz satın alma ihtiyacı ise kullanıcıların daha ucuz belleklere yönelmesine yol açıyor ve talep doğuyor olmasına rağmen bellek piyasasına ciddi bir katkısı olmuyor.

CHIP Online yorumu:
Windows Vista'nın belek ihtiyacı konusunda pek de mütevazi bir işletim sistemi olmadığı gerçek. Ancak bellek satışlarını artırması gereken bu durumun bellek devlerine zarar verdiği yaklaşımının çok da isabetli olduğunu düşünmüyoruz. Belki küçük bir kısım kalitesiz ya da markasız belleklere yönelmiş olabilir; ama bunun "yeni teknolojilere yatırım yapmak" konusunda çok da büyük bir etkisi olamaz. Bellek sektörünün, içinde bulunduğu kötü durumda yapması gereken bir şeyleri suçlamak değil, hatanın nerede olduğunu bulmaya çalışmak. Acaba ekonomik krizde gereken adımlar atıldı mı; önlemler alındı mı? Bunun cevabını vermek bile iyi bir başlangıç olabilir...

Okuyucu Yorumları