#bendgate için rakipleri suçladı!

Apple'ın önemli ortağı, iPhone 6 Plus'ın bükülmesi konusunda suçluyu buldu: Rakipleri!

"Bütün suç rakiplerimizde!"

Apple için iPhone 6 Plus'ı üreten Foxconn Technology Group'un konuşkan CEO'su, bükülme sorununun arkasında rakiplerin olduğunu söyledi.

Firmanın CEO'su Terry Gou, yaptığı açıklamada "Bir telefon nasıl bükülebilir? Bu tamamen rakiplerin saptırmasıdır. Bunları gözünüz kapalı dinlemeyin" dedi.

Geçtiğimiz ay iPhone 6 Plus'ta patlak veren bükülme sorunu, bir başka adıyla "bendgate", rakiplerin ağzına adeta sakız olmuştu. Samsung, LG gibi rakip firmalar, tartışmalı durumu Twitter'a taşıyarak eğlence konusu yapmışlardı. Apple ise yaptığı açıklamada şikayetlerin abartıldığını, telefonun bükülmesine çok ama çok nadir rastlandığını söylemişti.

Apple'ın en önemli tedarikçilerinden Foxconn'un CEO'su Gou ise haber bültenlerinde iPhone 6 Plus'ıyla kendini gösterdi ve şunları söyledi: "Eller, el sıkışmak içindir, bükmek için değil." Gou, daha önce, Haziran ayında yaptığı bir açıklamada ise kavisli ekranlı telefonları eriştirmiş, bu teknolojiden etkilenmediğini ve esnek telefonların kullanıcıların arkasına uyması için üretildiğini söylemişti.

Okuyucu Yorumları