Bentley de Kararını Verdi!

Lüks hız canavarlarının önde gelen üreticisi, Toyota, Volvo, Porsche, Audi ve tabii ki Tesla'ya rakip olmaya hazırlanıyor.

Elektrik savaşında yeni isim

Bentley'nin elektrikli convertible konseptini göstermesinin sadece birkaç hafta sonrasında, bir baş tasarımcı, bolca yakıt tüketen içten yanmalı motorlu araçları ile ünlü olan firmanın kısa bir süre içerisinde elektrikli arabalar üretmeye başlayacağını doğruladı. Bu doğrulama ile beraber de Bentley, elektrik planları yapan firmaların uzun listesine en son katılan isim oluyor. Toyota, Volvo, Porsche, Audi ve tabii ki Tesla, geleceğin elektrikli arabasını sunma yarışına katılan isimler olarak öne çıkıyor.

AutoBlog'un belirttiğine göre Bentley, Porsche'un Mission E aracındaki motor ile aynı mimariyi kullanmayı ve daha hızlı, daha güçlü ve daha uzun menzilli bir otomobil sunmayı planlıyor.

Tasarım yönetmeni Stefan Seilaff'ın Auto Express'e yaptığı açıklamada tamamen elektrikli bir Bentley'nin "üretilmesinin zorunlu olduğuna tamamen ikna olduğunu" belirtiyordu. Tasarımcı, bu aracın dört ya da beş koltuklu olması gerektiğini ve beş kişilik olmasa da bir miktar bagajı taşıyabilecek alana sahip olması gerektiğini söylüyor...

Okuyucu Yorumları