BIG-IST'15 başlıyor

Büyük veri"nin büyük oyuncuları BIG-IST'15' te buluşuyor.

BIG-IST'15 başlıyor

Yakın gelecekte dünyadaki tüm iş süreçlerini derinden etkilemesi beklenen "Büyük Veri" teknolojileri, BIG-IST'15 etkinliği ile İstanbul'da masaya yatırılıyor. BIG-IST'15, teknoloji dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirerek tüm sektörlerin ihtiyacı olan büyük verinin etkin kullanılması konusuna ışık tutacak.

Dünyada her geçen gün, hayatın neredeyse her alanında oluşan büyük veri, artık geleneksel yöntem ve araçlarla giderek işlenemez ve kontrol edilemez hale geliyor. Ancak gelişen teknoloji, sağladığı imkânlarla büyük verinin etkin kullanılmasını sağlıyor, hatta sektörlerin iş süreçlerini ve stratejilerini kökten değiştiriyor. İletişimden sağlığa finanstan eğitime kadar her alanda oluşan büyük veri için üretilen teknoloji odaklı çözümler, BIG-IST'15 etkinliği ile İstanbul'da masaya yatırılacak ve bu konudaki tüm sorulara ışık tutacak. 10 Aralık 2015 tarihinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek olan BIG-IST'15 etkinliği, işletmeler için önemi her geçen gün artan ve küresel pazarda rekabet edebilmek için vazgeçilmez hale gelen büyük veri teknolojileri ile ilgilenenleri konunun uzmanları ile buluşturuyor.

Sağlık alanında oluşan büyük verinin vatandaşın hizmetine sunulduğu e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi ve bu konuda yapılan çalışmalar, Sağlık Bakanlığı'ndan Serkan Atagün tarafından etkinlikte paylaşılacak. Avrupa'nın önde gelen havayollarından Ryanair'den Vladimir Atanasov, mobil uygulamalarında kullandıkları yeni teknolojilerin müşterilerin rezervasyon işlemlerini nasıl kolaylaştırdığını anlatacak. Etkinlikte ayrıca Hepsiburada.com'dan Serhat Serhatlı, yeni teknolojilerin Türkiye'nin lider elektronik ticaret sitesinde kullanımı ile elde ettikleri başarıları ve dönüşüm sürecini katılımcılarla paylaşırken, Microsoft Azure Platform Yöneticisi Faruk Çelik ise Azure platformunda NoSQL ve Machine Learning uygulamaları hakkında bilgi verecek.

Etkinliğe İngiltere'den katılan Azam Butt ve Dr. Mohammad Haji, dünyanın önde gelen kuruluşları tarafından kullanılan NoSQL veritabanı Couchbase hakkında bilgiler vererek, ilişkisel olmayan veritabanlarında verinin modellemesi konularında paylaşımlarda bulunacak.

Okuyucu Yorumları