Huawei Band 6 İnceleme

Tüm gün SpO2 takibi, 1.47 inç FullView ekran, haftalık pil ömrü ve çok daha fazlası! İşte Huawei'nin 549 TL fiyatlı yeni akıllı bilekliği Band 6 hakkında satın almadan önce bilmeniz gereken her şey!

CHIP Online Notu 90
  • Hafif ve rahat
  • Geniş görüntü sunan AMOLED ekran
  • 96 farklı egzersiz modu desteği
  • SpO2 takibi
  • 2 haftaya varabilen pil ömrü
  • 50 metreye kadar suya dayanıklı
  • TruSleep 2.0 uyku takibi

Evde otur otur sıkıldınız ve spora başlama niyetiniz var. Sporla işim olmaz sadece telefon bildirimlerini görmek istiyorum diyorsunuz. Uykunuzu düzene sokmak istiyorsunuz. Ya da aşık oldunuz ve kalp ritminizi merak ediyorsunuz. Hepsi için güzel bir önerim var.

Evet, bugün tüm bu söylediklerimi ve daha fazlasında size yardımcı olacak bir cihazı değerlendireceğiz. Huawei Band 6, piyasaya çıktı ve gerçekten de sahip olduğu özelliklerle bu tür bir cihazdan bekleyebileceğiniz her özelliği size sunacak olmasıyla fark yaratıyor.

Huawei Band 6, Huawei'nin giriş seviyesi fitness takipçisi olarak karşımıza çıkıyor. Tam teşekküllü bir akıllı saate ihtiyaç duymayan veya istemeyenlere hitap etmesi amaçlanan Band 6, buna karşın sahip olduğu pek çok özelliğiyle neredeyse bir akıllı saatten beklenen her şeye sahip. Yenilenen tasarımı da, bilekliği saat görümüne bir hayli yaklaştırmış. Form faktörüyle saat ile bileklik arasında bir melez görümünde olan Band 6'nın ekranı, bu kategorideki sıradan bilekliklere göre ise çok daha geniş şekilde karşımıza çıkıyor.

Huawei Band 6 ile adım sayınız, kalori yakma, aktivite süresi, kalp atış hızı, stres, tüm gün SpO2 ölçümü ve uyku analizi gibi tüm temel bilgileri takip edebiliyorsunuz. 96 egzersiz modunu destekliyor ve pili 2 haftaya kadar da dayanabiliyor. Hava durumu kontrolü, telefon bulma, uzaktan kamera deklanşörü, anlık mesaj hatırlatma ve müzik çalma gibi akıllı yaşam asistanı özelliklerine de sahip. Bunların yanında daha fazlası da var. Şimdi Band 6 hakkında daha fazla bilgiyi sizlere verelim.

Huawei Band 6 Ekran Özellikleri Neler?

Huawei Band 6 Ekran Özellikleri Neler?

Huawei Band 6'nın ekranı ve donanım gerçekten harika olmuş. Huawei, bu cihazda ekranı tamamen yenilemiş ve FullView ekran olarak sunmuş. 1.47 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran, net ve parlak görüntü üretirken, ekranın çözünürlüğü de iyi görüntü üretilmesi için 368x194 piksel şeklinde ayarlanmış.

Uzunca bir süredir akıllı saat ve akıllı bileklikleri inceliyorum ve gelinen noktada artık bu yeni formun diğer akıllı bileklikler tarafından da takip edilmesi gerektiğini söyleyebilirim. Zira bilekliklerdeki ekranın dar olması kullanımı çok kısıtladığı gibi öte yandan kolda da çok feminen duruyordu ve bu nedenle erkekler daha çok akıllı saatlere yöneliyordu.

Huawei, Band 6 ile beraber bunu kırıyor ve böylece daha geniş görünüm ve daha etkin kullanım alanı sunuyor. Ancak sıkı takipçilerimiz hemen hatırlayacaklardır, Huawei'nin bir diğer benzer form faktördeki bilekliği Watch Fit idi. Buna istinaden bileklikte daha geniş ekran isteyenler o modeli de tercih edebilirler pek tabii, fakat Huawei Band 6'nın fiyatının ona göre daha keseye uygun olmasıyla avantaj yakaladığını söyleyebilirim.

Huawei Band 6 Tasarımı Nasıl?

Huawei Band 6 Tasarımı Nasıl?

Bu arada Band 6, sadece ekranıyla değil, tasarımıyla da oldukça güzel görünüyor. Grafit Siyahı, Amber Gündoğumu ve Sakura Pembesi gibi renk seçenekleriyle bulabileceğiniz bileklik, silikon kauçuk kayışları ile kolunuzda rahat duruyor, uzun kullanımlarda rahatsız olmuyorsunuz. Sadece 18 gram civarında bir ağırlıkta olması da özellikle gece uykusunu ölçümlemek ve analiz etmek isteyenleri memnun edecektir diye düşünüyorum, kaldı ki bileklik TruSleep 2.0 özelliği ile birlikte bilimsel uyku takibi yapabiliyor, bundan da bahsedeceğiz.

Band 6'nın güzel görünümünü tamamlayan bir diğer etken ise, oldukça geniş arayüz seçeneklerine sahip olması. Şu an bu bileklikte 100'den fazla ekran arayüz seçeneği bulunuyor. Huawei Health uygulaması üzerinden erişebileceğiniz bu ekran arayüz seçenekleri arasında o günkü ruh halinize veya kıyafetinize göre bir muhakkak bulabiliyorsunuz. Bu da bilekliğin bir diğer avantajı olurken, tasarıma ilişkin olarak Band 6'nın 5 ATM seviyesinde suya karşı dayanıklı yapıda söyleyelim.

Huawei Band 6 Özellikleri ve Performansı

Huawei Band 6 Özellikleri ve Performansı

Huawei Band 6'nın üzerindeki yazılımı beğendim. Ekran dokunması ve ekranlar arasında geçiş son derece pürüzsüz ve hızlı. Kullanılan yazılım oldukça hafif, böylece pek çok modelde gördüğüm ekranlar arasında geçişlerde takılmalara bu bileklikte rastlamadım. Peki, bu yazılım üzerinden neleri kontrol edebiliyoruz?

Şimdi biraz kozmetik özelliklerden ziyade Band 6'nın kullanım amacına hitap eden özelliklerine geçelim.

Girişte de bahsettiğim gibi Huawei Band 6, tam 96 çeşit antrenmanı takip edebiliyor. Bunlardan 11'i profesyonel olurken, 85 özelleştirilmiş egzersiz modu bileklikte kullanıma hazır durumda. Açıkçası bu geniş yelpaze, bu fiyat aralığındaki diğer çoğu cihazdan çok daha fazla. Böylece aradığınız her egzersiz ve antrenman türünü bu bileklikte bulabiliyorsunuz.

İç mekan sporları, dış mekan aktiviteleri, ağırlık, koşu, ekstrem sporlar, yeni ip atlama modu gibi çok sayıda seçeneğin bulunması bir yana, siz harekete başladığınız anda otomatik olarak bunu algılayabilmesi de önemli bir diğer avantajı oluyor. Bilimsel egzersiz rehberi ile kişisel koçunuz gibi aktivitenizi takip ettikten sonra ise Huawei Health uygulaması üzerinden ayrıntılı raporları da görebiliyorsunuz.

Huawei Health uygulaması raporlama konusundaki başarısını Band 6 ile de sürdürüyor. Açıkçası bugüne kadar kullandığım fitness uygulamaları arasında Huawei Health'in analizlerini çok açıklayıcı bulduğumu söyleyebilirim. Özellikle uyku analiz ekranı fazlasıyla detaylı hazırlanmış durumda. Uyku puanları ayrıntılı olarak açıklanırken, her ölçümü detaylı olarak okuyabiliyorsunuz. Bunu keskin şekilde yapabilmesinde, bileklikte yer alan TruSleep 2.0 özelliğinin katkısı var kuşkusuz. TruSleep 2.0 algoritması ile uyku süreniz, hafif – derin ve REM aşamalarınız ile uyanık kalma süreleriniz anlık olarak ölçülüyor ve size raporlanıyor.

Huawei Band 6 Geniş Sağlık Yetenekleri

Huawei Band 6  Geniş Sağlık Yetenekleri

Band 6, sadece spor ve uyku takibi yapmıyor, bunun yanına sağlığınızla ilgili pek çok bilmek isteyeceğiniz veriyi ortaya koyuyor. Kan oksijen seviyesini takip edebilmesi de bunlardan biri olurken, bu sınıf cihazlarda bu özelliği pek görmüyoruz. O nedenle Band 6'da SpO2 takibinin bulunması ona artı puan kazandırıyor.

Her 30 dakikada bir SpO2 seviyenizi ölçümleyip raporlayabilen Band 6, bu sayede sağlığınızla ilgili farkında olmadığınız bir sorun var ise, size fikir sahibi olmanız için gerekli ipucunu veriyor. Elbette kuşkusuz olarak bilekliğin sunduğu ölçümler tıbbi teşhis olarak kabul edilmeyecektir, ancak referans olarak alıp bir sorun görmenizde ve bunun neticesinde de bir doktora başvurmanızda önemli bir yardımcı olacağı açık. Zira SpO2 olarak da bildiğimiz bu kan oksijen doygunluğu, normal şartlarda sağlıklı bir insanda yüzde 90 ila yüzde 100 arasında çıkması gerekli olan bir değer. Eğer daha düşük çıkıyorsa, mesela yüzde 80 ila 90 arasındaysa biraz dinlenmeniz iyi olabilir; eğer bu değer yüzde 80'in de altındaysa, altta yatan bir sağlık sorunu belirtisi olabilir. Bu bileklikle de bunu görebiliyorsunuz.

Benzer şekilde bileklikte 7/24 kalp atış hızı izleme, stres seviyesi takibi de yapabilen Band 6, kadınlar için adet döngüsü takibi de yapabiliyor. Adet döngülerini ve semptomlarını kaydedebiliyor ve ayrıca adetin ne zaman olacağını da size hatırlatmakta yardımcı oluyor.

Huawei Band 6 Pil Ömrü Nasıl?

Huawei Band 6 Pil Ömrü Nasıl?

Evet, Huawei Band 6 özellik bakımından oldukça zengin bir bileklik. Peki, pili ne kadar gidiyor?

Band 6'da 100 mAh kapasitesinde bir batarya yer alıyor. Cihazın büyüklüğü bir akıllı saat kadar olmadığı için bu kapasite bu boya göre oldukça makul. Bu kapasite neticesinde tek şarj ile 2 haftaya kadar kullanım sağlayabiliyorsunuz. Bu da fazlasıyla iyi bir süre. Uzun pil ömrü sağlamasının arkasında ise BLE destekli Bluetooth 5 bağlantı sağlaması oluyor. Böylece uzun süreler pil ömrünü koruyabiliyor.

Elbette pil süresi onu çalıştırdığınız yoğunluğa göre değişiklik gösterecektir. Biraz daha yoğun kullanımlarda 10 güne kadar, daha hafif kullanımlarda ise 14 güne kadar pil ömrü sağlayabiliyor. Her 2'si de gayet uzun süreler. Açıkçası haftada 1 kez şarj etseniz bile bu tip cihazlar için gayet makul bir süre olurken, 2 haftaya dayanan pil ömrü ise elbette şahane olmuş.

Bileklik şarj konusunda da avantaj içeriyor. Sadece 5 dakika şarj ederek 2 gün kullanım süresi elde edebiliyorsunuz. Böylece evden çıkmadan önce baktınız bilekliğin şarjı yok, sadece 5 dakika şarj ederek o günü ve hatta sonraki günü de kurtarabiliyorsunuz.

Özetle

Evet, sonuç olarak toparlarsak, Huawei, Band 6 bilekliği ile güvenilir sonuçlar veren, işini iyi şekilde yerine getiren bir bileklik daha üretmiş. Şirketin her yeni modeli, pek tabii öncekinden daha iyi oluyor ve böylece kullanıcılarına daha iyi özellikler sunulabiliyor. İnceleme boyunca bahsetmedik gerçi ancak bileklikle telefonunuza gelen uygulamaların bildirimlerini alabileceğinizi de son olarak söyleyelim.

Peki, bu bilekliğin fiyatı ne kadar. Band 6'nın fiyatı 549 TL olarak açıklandı. Şu an Huawei Online Mağaza'da satışta. Satın alım aşamasında çeşitli fırsatların olduğunu da söyleyelim ve böylece artık incelememizi burada noktalayalım.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Band 6
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
Çözünürlük 194x368
Batarya 180 mAh.
Şarj Süresi 100 dakika
Boyutlar 43 x 25 x 10.99 mm
Ekran1.47 inç
Ekran TeknolojisiAMOLED
Pil Ömrü14 güne kadar
Su Koruması50 metre
UyumlulukAndroid, iOS
Bağlantılar2.4 GHz, Bluetooth 5, BLE
Ağırlık18 gr.