Bilgisayar çöktü; işler fena karıştı!

Bir bilgisayarın çökmesi; bakın ABD hava kuvvetlerinin başına ne işler açtı...

Bilgisayar çökünce...

ABD Hava Kuvvetleri'nin denetleme ve yasama bağlantı bölümlerindeki bir bilgisayarın çökmesi ve içerdiği bir veri tabanının açılamaz hale gelmesi, söylenenlere göre 100.000'den fazla iç inceleme davası kaydını tehlikeye düşürmüş durumda.

Automated Case Tracking System olarak adlandırılan veri tabanı, savunma firması Lockheed Martin tarafından yönetilmekteydi. Bu veri tabanı, geçtiğimiz ay sorunla karşılaşmıştı ve firma, iki hafta boyunca verileri kurtarmaya uğraştıktan sonra 6 Haziran tarihinde Hava Kuvvetleri'ni uyarmıştı. The Hill'in söylediğine göre bu veri tabanında, şu andaki incelemelerin yanı sıra denetleme bölümüne yapılan şikayetler ile ilgili bütün kayıtlar, istekler ve Freedom of Information Act istekleri de bulunuyordu.

Hava Kuvvetleri sözcüsü Ann Stefanek'in The Hill'e söylediğine göre veri tabanı çökmüş durumda ve hiçbir veri bulunamamakta. Şimdilik kötü amaçlı bir müdahale kanıtı bulunmuş değil. Hava Kuvvetleri yöneticilerinin, bu konuda destek için Pentagon siber güvenlik profesyonellerinin yardımını istediği de biliniyor.

Lockheed Martin sözcüsünün söylediğine göre de firma, Hava Kuvvetleri ile beraber çalışarak, sorunun kaynağını bulmaya ve kaybolan verileri kurtarmaya çalışıyor...

Okuyucu Yorumları