Bilgisayar devi HP ikiye bölündü!

Yılların bilgisayar devi, bundan böyle iki ayrı şirket olarak yoluna devam edecek!

Bilgisayar devi ikiye bölündü

Uzun yıllardır teknoloji sekötörüne hizmet eden Hewlett-Packard, artık iki farklı bölüme ayrılıyor. The Wall Street Journal tarafından verilen bilgilere bakacak olursak, bilgisayar devi bir tarafta kişisel bilgisayarlar ve yazıcılar, diğer tarafta da donanım ve servisler olarak iki farklı şirket olarak faaliyet gösterecek.

Bu değişim yakın zamanda devreye girecek. Yeni yapılanma modelinde Meg Whitmann'nın bir yandan firmanın CEO'luğunu üstlenirken, diğer taraftan da PC ve yazıcı kısmına bakacak olması kuvvetle muhtemel. Diğer taraftan yönetici yardımcısı koltuğunda oturan Dion Weisler'inse hali hazırda yaptığı yazıcı ve kişisel sistemler görevinde kalacağı ama fazladan bir CEO ünvanı kazanacağı kesin gibi görünüyor.

İkiye bölünme haberi HP tarafında daha önce de gündeme gelmişti. HP, 2011 yılında satın aldığı Autonomy Corp.'un ardından PC bölümünü farklı bir çatı altında toplamaya çalışmış ama bu karardan kısa sürede vazgeçmişti. Re/code'a göreyse HP uzun süredir PC ve eğlence servisi tarafını, firma dışı bir yere satmak için çabaladı ama kimseyi bulamadığı için bu yeni yapılanmaya gitti.

Okuyucu Yorumları