Bilgisayar Satışları Arttı; HP Zirveyi Ele Geçirdi!

Uzun zamandan sonra bilgisayar piyasası tekrar canlanıyor; PC dünyasının dev markası, zirveyi yeniden ele geçiriyor!

Lenovo, artık 1 numara değil!

International Data Corporation (IDC), geleneksel masaüstü bilgisayarların yükselişte olduğunu, 2017'deki rakamların tahminleri aştığını açıkladı.

IDC'nin tahminlerine göre PC satışları 2017'nin ilk çeyreğinde %1.8 küçülmesi gerekiyordu, ancak görünüşe bakılırsa bu tahmin oldukça isabetsiz. Yıldan yıla büyüme şu anda %0.6 oranında, ki bu çok kayda değer bir gelişme değil. Ancak 2011'de zirve yapan PC piyasası %30'luk devasa bir düşüş yaşamıştı, ve bu gelişme 2012'nin erken aylarından beri ilk ufak büyümeyi gösteriyor.

IDC'ye göre bunun iki temel sebebi var. Birincisi, 2012'den beri bir çok insan tablet, akıllı telefon ve diğer cihazlada daha önce PC'de yaptıkları işlemleri yapabilmeye başladılar. İkinci sebep ise PC'lerin daha uzun ömürlü olması ve daha az sıklıkla yenilenme gerektirmeleri.

Şirketin paylaştığı istatistiklere göre HP, Lenovo'yu geçerek dünya çapında satışlarda birinci sırayı kaptı. Listenin üçüncü sırasında Dell, dördüncü sırada Apple ve beşinci sırada ise Acer var.

Bilgisayar Satışları Arttı; HP Zirveyi Ele Geçirdi!

Yanlış tahminde bulunduğunu kabul eden IDC, yeni öngürlere, ticari ihtiyaçlara ve yılın ilk çeyreğindeki verilere dayanarak bu yılın sonuna kadar bilgisayar piyasasının yavaş da olsa büyüyeceğini tahmin ediyor.

Okuyucu Yorumları