Bilgisayar tamiri için olmazsa olmaz 6 araç!

PC'niz çalışması gerektiği gibi çalışmıyor mu? Öyleyse 6 yazılım içeren bu tamir seti tam size göre!

PC'niz için tamir çantası!

Bilgisayarlar gerçekten de karmaşık yapıya sahip cihazlar ve her ne kadar istemesek de zaman zaman bozulabiliyorlar. Tecrübeli kullanıcılar bilgisayarlarını çabucak tamir edebiliyor ancak ortalama bir kullanıcı için mavi ekran korkunç bir süpriz olabiliyor.

İster amatör olun ister bir profesyonel, sizden bir bilgisayarı onarmanız istendiğinde doğru araçlara sahip olmanız önemli. Size bu konuda yardımcı olacak ve zamandan büyük tasarruf yapmanızı sağlayacak altı programı yazımızın devamında inceleyebilirsiniz.

PC Wizard

Bir bilgisayarı tamir etmeye girişmeden önce içinde neler olduğunu bilmeniz önemlidir. Bir bilgisayarın sahip olduğu işlemci, RAM gibi donanımları belirlemeniz kolay olabilir ancak örneğin anakart modeli veya sabit disk hakkında bilgi almanız daha zor olacaktır.

PC Wizard bu sorun için oldukça kolay bir çözüm. Yazılım PC'nizi tarıyor ve içerisindeki bileşenler hakkında size ayrıntılı bir bilgi sunuyor.

PC Wizard'ı buradan edinebilirsiniz

OCCT, Fumark, MalwareBytes

OCCT, Fumark, MalwareBytes
MalwareBytes bulduğu zararlıları temizlemek için çözümler sunuyor

OCCT ve Fumark

Sorunların bir çoğu, bilgisayar bileşenlerine maksimum seviyede yükleme yapıldığı zaman meydana gelir. Bir işlemci yüzde 25 yükleme altında sorunsuz çalışabilir ancak yük yüzde 100'e ulaştığında daha fazla güç çekerek daha yüksek bir sıcaklık üreteceğinden sorunlar baş gösterebilir.

OCCT ile işlemcinizi, Furmark ile GPU'nuzu maksimum yük altında sınamanız mümkün.

MalwareBytes Anti-Malware

Güvenliğinden şüphe duymadığınız bir program indirdiniz ve artık işlemcinizin kullanımı yüzde 80'in altına düşmüyor; üstelik tarayıcınızın giriş sayfası da ilginç bir web sayfasına dönüştü.

Zararlılar bilgisayarlarda en sık soruna yol açan şeylerden biri. İşte bu noktada MalwareBytes gibi bir programa ihtiyacınız var. Programı ücretsiz olarak istediğiniz sayıda bilgisayara yükleyebilir, arkadaşlarınızı sorunlardan kurtarabilirsiniz. Zararlıların bulaştığı bir bilgisayarı temizlemek kolay bir iş olmadığından bu programın (ve diğer zararlı temizleyicilerin) sihirli bir şekilde bilgisayarı temizlemesini ummayın.

MalwareBytes'ı buradan indirebilirsiniz.

Revo Uninstaller ve SiSoft Sandra 2011 Lite

Revo Uninstaller ve SiSoft Sandra 2011 Lite
SiSoft Sandra ile bileşenlerinizin performansını benzer donanımlarla karşılaştırabilirsiniz

Revo Uninstaller

Bilgisayar teknisyenlerinin sıkça karşına çıkan sorunlardan biri de kendini düzgün bir şekilde kaldıramayan programlar. Kaldırmaya çalıştığınız bir program bazen diskinizde yer kaplamaya devam edebilir, diğer programlarla çakışabilir ve kaldırma programı da çalışmıyor olabilir.

Revo Uninstaller ise bu sorunlara son veriyor. Kaldırmak istediğiniz programa ait bileşenleri ve sistem kaydı girdilerini toplayan program, inatçı programları başarıyla kaldırabiliyor.

Revo Unistaller'ı bu adresten indirebilirsiniz.

SiSoft Sandra 2011 Lite

Bir bilgisayarda benchmark yazılımı çalıştırarak onun hakkında bir çok bilgi elde edebilirsiniz. Birçok ücretsiz benchmark programı mevcut, ancak SiSoft Sandra bu konuda en çok işleve sahip, sağlam yazılımlardan biri. Sandra ile sabit diskinizin, işlemcisinizin, ekran kartlarınızın, belleğinizin ve daha fazlasının performansını ölçebilirsiniz.

SiSoft Sandra, test sonuçlarınızı benzer donanımlarla da karşılaştırmanıza izin veriyor, bu sayede bilgisayarınızın normal bir şekilde çalışıp çalışmadığını anlayabiliyorsunuz.

SiSoft Sandra'yı bu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları