Bilgisayar virüslerinin ömrü sadece 24 saat!

Anti-virüsler virüslerle savaşıyor ama virüs yazanlar hep bir adım önde. Peki ama neden?

24 saatlik virüsler!

PandaLabs'ın bulgularına göre bilgisayar virüslerinin yarısının ömrü 24 saati aşmıyor. Kelebekler gibi kısa ömürlü olan bu zararlı yazılımlar ne yazık ki anti-virüs yazılımları tarafından tespit edildikleri için değil, böyle programlandıkları için kısa ömürlüler.

Hackerlar hazırladıkları virüsün ilk haline ellerindeki herşeyi yerleştirip cephaneliklerini tüketmiyorlar. Virüsler yayılmaya başladıktan sadece 24 saat sonra değiştirilmiş koda sahip bir başka türevini internete salıyorlar. Devamlı değişen kod yüzünden de güvenlik yazılımlarının tespit şansı düşüyor. Bu virüs yazanlarla anti-virüs yazanlar arasında sonsuz bir yarış. PandaLabs Teknik Direktörü Luis Corrons da böyle diyor zaten: "Bu bitmeyen bir yarış ve ne yazık ki hackerlar hala kazanıyor. Biz inceleyip sınıflandırmak ve mücadele etmek için zararlı yazılımları ele geçirmek zorundayız."

Panda 2008 yılı boyunca 18 milyon zararlı yazılım örneği buldu. 2009 yılı henüz bitmemiş olmasına karşın Temmuz sonu itibariyle bu sayı 30 milyon. Her gün 37.000 yeni virüs, solucan ve trojan ortaya çıkıyor.

Okuyucu Yorumları