Bilgisayardaki güvenlik uyarıları umursanmıyor!

Bilgisayarınızda bir iş yaparken, karşınıza çıkan uyarı mesajlarını ciddiye alıyor musunuz? Görünüşe göre pek çok kişi, almıyor!

Uyarıları ciddiye almıyoruz!

Yeni bir araştırmaya göre bilgisayar kullanıcılarının, cihazlarında karşılaştıkları güvenlik alarmlarının yüzde 90'ını dikkate almadığı ortaya çıktı. Brigham Young Üniversitesi bünyesindeki bir grup araştırmacı tarafından gerçekleştirilen çalışmada kullanıcılara gelen bu uyarıların oldukça güncel olduğu fakat kullanıcılarda stres yaratmak ve üretkenliği düşürmek gibi bir etkisi olabileceği görüldü. Araştırma ekibi bu durumu da zihnimizin çoklu görevler ifa etmede zorlanmasıyla açıklıyor.

Araştırma kapsamında katılımcılara, bilgisayar kullandıkları süreler boyunca zihinsel aktivitelerini ölçen sensörler bağlanıyor. Elde edilen veriler ise kullanıcıların, bir güvenlik alarmına odaklandıklarında bu alarmdan önce yapıkları şeye devam etme becerilerinde belirgin bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

Araştırmaya dahil olan katılımcıların yüzde 87 gibi büyük bir çoğunluğunun, o esnada bir işlem yapıyorlarsa gelen güvenlik alarmlarını görmezden geldikleri fark edildi.

Okuyucu Yorumları