Bilgisayarın içinde kayboldu!

Bilgisayar tarafından ele geçirilen bir çocuğun, 62 yıl sonra ortaya çıkan ilginç hikayesi...

Bilgisayarın içinde kayboldu!

Bilgisayarınızın ne kadar içine düşersiniz? Birisi size bir şey söylediği zaman duymaz ya da yapacağım deyip yapmazsınız... Evet, bilgisayarlarda bulunan oyunlarımız olsun, işlerimiz olsun bizleri sürekli kendilerine bağlıyorlar. Peki, mecazi anlamda değil de gerçek anlamda bilgisayarın içerisinde kaybolmuş birisiyle tanıştınız mı?

TNW'in ortaya çıkarttığı hikaye 1950'lerde geçiyor ve başrolde, o zamanlar on yaşında olan ve adı açıklanmayan bir çocuk bulunuyor. Malum, eski bilgisayarlar şu anda kullandığımız cihazlara göre bir hayli büyüktü; mesela bir oda kadar... İşte olaylar da bu büyüklükteki bilgisayarın içerisinde gerçekleşmiş. Michigan State üniversitesini ziyaret eden ve o zamanlar on yaşında olan çocuk, devasa bir bilgisayar odasına giriyor. Gördükleriniyse şu şekilde anlatıyor; "Belki de bir spor salonunun yarısı kadardı, benden çok daha uzun ve bir o kadar da geniş gardırop şeklinde cihazlar vardı. Bense bir aşağıdaki sıralara dizilmiş parçalara, bir de yukarıdakilere bakıyordum. Sonra vakum tüplerini gördüm ve sıkılana kadar onlara baktım... Ve bir anda girdiğim kapıyı göremez hale geldim, işin garibi içeriye nasıl girdiğimi de hatırlamıyordum. Uzun lafın kısası, gerçekten 'Bilgisayarın içerisinde kayboldum.' Bir süre etrafı araştırdıktan sonra çıkışı buldum ve buradan kaçıp gittim."

Basında büyük bir yer tutacağa benzeyen bu ve birçok diğer hikaye, bir yandan geçmişimize ışık tuttuğu gibi, bir yandan da geldiğimiz noktayı çok daha iyi anlamamızı sağlıyor.

Okuyucu Yorumları