Bilgisayarınız ne zamandır açık?

Bilgisayarınızı en son ne zaman kapattığınızı merak ederseniz, bunu öğrenmenin yolu oldukça kolay!

PC'niz ne zamandır açık?

Bilgisayarınızı en son ne zaman kapatmıştınız? Dün mü, bir hafta önce mi yada bir yıl önce mi? Eğer sistemin ne zamandır çalışmakta olduğunu (çalışma zamanı) hatırlamıyorsanız, bunu öğrenmek için bazı yollar bulunmakta.

Bu bilgiyi öğrenmek için komut istemini kullanabilirsiniz. Komut İstemi masaüstü uygulamasını çalıştırdıktan sonra "net stats srv" yazarsanız, karşınıza çıkacak olan ilk satırda bilgisayarınızın çalışma zamanını görebilirsiniz.

Bilgisayarınız ne zamandır açık?

Bu bilgiyi öğrenmenin bir diğer yolu ise görev yöneticisini kullanmak. Görev yöneticisini açtıktan sonra üst kısımdan "performans" sekmesine geçerek CPU seçeneğini tıklarsanız, burada da çalışma zamanını görebiliyorsunuz. Muhtemelen bu yöntem, diğerlerine göre çok daha kolay olacaktır.

Bilgisayarınız ne zamandır açık?

Üçüncü bir yöntem ise Systeminfo adlı bir aracı kullanmak. Bu araç size bilgisayarınız hakkında pek çok bilgiyi sunmakta ve bu bilgilerden biri de bilgisayarınızın ne zamandır açık olduğu. Bu araca ulaşmak için Windows+R tuş ikilisi ile Çalıştır istemini çağırabilir ve gelen kutuya systeminfo yazdıktan sonra Enter tuşuna basabilirsiniz.

Eğer PowerShell kullanmayı seviyorsanız da yükseltilmiş bir PowerShell istemi açarak şunu yazabilirsiniz: (get-date) – (gcim Win32_OperatingSystem).LastBootUpTime. Bu seçenek de sistem çalışma zamanını, milisaniyeye kadar görebilmenize imkan tanımakta...

Okuyucu Yorumları