Bilgisayarınıza güvenlik kalkanı kurun!

Bilgisayarınızı yeteri kadar koruyabiliyor musunuz? Bu yazıyı okumadan karar vermeyin...

PC'nize koruma kalkanı!

Hiç şüphe yok ki internet insanlık için gerçekten de çok büyük bir nimet. Artık gerçek hayatta yapmak durumunda olduğumuz birçok şeyi internet üzerinde ve kolayca gerçekleştirebiliyoruz. Ama internetin bu iyi taraflarını gölgede bırakan bazı etmenler de maalesef yok değil.

Virüsler, trojanler, sistem düşmanı hacker'lar ve daha niceleri... İnternette milyonlarcası bulunan ve kurbanlarını pusuda bekleyen birçok tehdit, her zaman için kullanıcıların büyük bir kabusu olmuştur ve görünen o ki bu kabus daha uzun bir süre devam edecek gibi.

Ancak tüm bu olumsuz tabloya rağmen internette bulunan bu tehditlerden korunmak için kullanıcıların alabilecekleri bazı önlemler de yok değil. Örneğin güvenlik yazılımlarını bilgisayara mutlak suretle kurmak ve internetteki tehditlere karşı bilinçli olmak gibi.

Fakat bu makalemizde size basitçe güvenlik yazılımı kurun, antivirüs yazılımlarını güncelleyin gibi klişe noktalara değinmeyeceğiz. Aksine, bu yazımızda kullanıcıların gözünden sıklıkla kaçan ve kullanıcıları ciddi bir şekilde mağdur eden bazı noktaların üzerinde duracağız. Eminiz, bu yazıyı okuduktan sonra internet artık o kadar da korkulu rüyanız olmayacak.

Yazımızın devamını okumak için galeri sayfalarımıza girebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları