Bilgisayarlar arası bağlantı kurma

Vista'da bulunan PC'ler arası ağ kurma yardımcısını kullanarak kablosuz ağ kurmak artık çok kolay.

PC'leri kolayca bağlayın!

Vista'nın yeni yardımcısı ile bilgisayarlar arası kablosuz ağ bağlantısı kurmak artık çok daha basit. Bu tip bir bağlantıda arada bir Erişim Noktası'na gerek kalmadan iki bilgisayar arasında sadece kablosuz ağ adaptörlerinin yardımı ile bir kablosuz ağ kurulabiliyor.

Fakat bu bağlantı esnasında Vista sade WEP şifrelemesi sunduğu için bağlantının süresini kısa tutmalısınız. Bu tip bir bağlantıyı sadece dosya aktarımı veya bilgisayarlar arası oyun oynamak gibi güvenlik açısından önem taşımayan işlemlerde kullanmalısınız.

Yardımcıyı çağırmak

Bilgisayarlar arası ağ kurma yardımcısını çalıştırmak için sistem tepsisindeki ağ bağlantısı simgesi üzerine sağ tıklayın ve »Bir ağa bağlan« komutunu verin. Daha sonra açılan pencereden Bağlantı veya ağ kurun/Bilgisayarlar arası bağlantı kur seçeneğini seçin ve »İleri«'ye tıklayın. Bu yardımcıya yine "Ağ ve Paylaşım Merkezi" üzerinden de erişebilirsiniz.

Ağı ayarlamak

Ağı ayarlamak

Asistan ilk olarak karşınıza bilgisayarlar arası bağlantı ile ilgili ipuçları içeren bir pencere çıkaracaktır. Burada yazanları iyice okuduktan sonra »İleri« seçeneğine tıklayın ve kuracağınız ağa bir isim, şifreleme yöntemi ve bir şifre belirleyin.

Bu şifrenin mümkün olduğunca karmaşık olmasına özen gösterin. Burada bulunan »Bu ağı kaydet« seçeneğini ise işaretlemenizi tavsiye etmiyoruz. Bu sayede siz sistemden çıktığınızda ağ silinecek ve güvenlik riski ortadan kalkacaktır.

Erişimi ayarlamak

»Internet bağlantısının ortak kullanımını devreye sok« seçeneği ile diğer bilgisayarların da artık sizin bilgisayarınızdaki internet bağlantısını kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Bu aşamada Vista üzerinde veri ve klasör paylaşımı otomatik olarak devreye giriyor.

Herhangi bir klasörü paylaşıma açmak için Windows Explorer kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Aynı işlemi diğer bilgisayarlarda da uygulayıp bağlantıyı kurabilirsiniz. Artık bağlantı otomatik olarak kurulacaktır

Okuyucu Yorumları