Bilinçli Oy Projesi

Arı hareketi tarafından hazırlanan ankete verdiğiniz cevaplara göre hangi partiye yakınsınız?

Bilinçli Oy Projesi

http://www.ari.org.tr adresinde web sitesi bulunan Arı Hareketi'nin Bilinçli Oy Projesi, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde oy kullanmadan önce seçmenlerin daha bilinçli oy kullanabilmesini hedefliyor. Parti Yakınlık Anketi'nin amacı, kullanıcıların çeşitli konularda olan görüşlerine iktidara yürümek için uğraşan farklı siyasi partilerin ne kadar yakın olduğunu göstermek.

Bu anket hazırlanırken partilerin ülkemiz konularındaki duruşlarını belirleyebilmek amacıyla öncelikle parti programları ve seçim beyannameleri taranarak önemli ve partiler arasında fark yaratabilecek konular belirlenmiş. Daha sonra, yaklaşık 30 kişilik, sivil toplumdan, medya kuruluşlarından ve akademik kurumlardan kişilerin katıldığı bir panel partilerin bu konulardaki yerleri değerlendirilmiş.

Her ne kadar kesin bir sonuç vermese de bilgisayar ve Internet dünyasının seçimlerde ne kadar etkin rol oynayabileceğini ve karar verirken bir argüman olarak nasıl yer aldığını göstermesi açısından ilginç bir proje. Ankete katılmak ve eğiliminizi görmek için http://www.bilinclioy.com:80/survey.asp adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları