Bilişim uzmanları da risk altında

Jennifer Lawrence'in fotoğraflarının internete yayılması ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Onlar da risk altında

ESET ve İngiltere'nin önde gelen bilişim organizasyon kuruluşlarından IPEXPO tarafından yürütülen anket, Londra'da 500 bilişim uzmanının katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcıların yüzde 46'sı iş bilgilerinin de yer aldığı cep telefonlarını kaybettiklerinde ya da kötü amaçlı insanların eline geçtiğinde firmalarının istismara uğrayacağını ya da tehlikeye atmış olacaklarını belirtti. Bilişim uzmanlarının yüzde 39'u, mobil cihazlarını kaybettiklerinde kendilerini zor durumda bırakabilecek fotoğraf ve bilgilerin cihazlarında bulunduğunu aktarırken, yüzde 15'i de telefonlarından çektikleri fotoğrafların güvenliğinden ve gizliliğinden emin olmadıklarını açık yüreklilikle dile getirdi.

Kendinizi Jennifer Lawrence'ın yerine koyun

Çalışma bulgularını değerlendiren ESET Güvenlik Uzmanı Graham Cluley, "Son dönemde sıkça karşılaştığımız 'ünlülerin telefonlarının ele geçirilmesi ve fotoğraflarının çalınarak internete sızdırılması haberleri' bir uyarı olarak algılanmalıdır. Çok fazla bilgi içeren cep telefonları, siber suçlular için çok çekici hedeflerdir. Kendinizi Jennifer Lawrence'ın yerine koyun. Çoğu insanın aşağılanmış olacağını düşünüyorum. Cihazlarınızda ne tür bilgiler depoladığınıza dikkat edin. Eğer telefonunuzda yanlış ellere geçtiğinde sizi ya da şirketinizi istismara uğratacak bilgiler varsa silin ve cihazınızın güvenliği birinci önceliğiniz olsun" açıklamasını yaptı.

Verilerinizi uzaktan silin

Graham Cluley, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uzaktan içerik silme özelliği, telefonunuzu kaybettiğinizde en güçlü silahınız olacaktır. Biçok insanın bu özelliğe sahip olmaması beni oldukça şaşırtıyor. Bu özellik tam olarak şu demek: Eğer telefonunuzu kaybederseniz, bilgisayarınızdan giriş yapacaksınız ve cihazınızın içindeki bütün verileri silebileceksiniz. Yani cihazınızı bulan kişi, her hangi bir şekilde hiçbir kişisel bilginize ulaşamayacaktır. Eğer yanlış ellere geçtiğinde cihazlarınızda size zarar verebilecek bilgileri saklamayı tercih ediyorsanız, kesinlik uzaktan silme özelliği bulunan güvenlik çözümlerini seçmenizi öneririm" dedi.

ESET Mobile Security'de uzaktan kilitleme ve silme özelliği var

ESET'in Android işletim sistemli akıllı cep telefonları için geliştirdiği ESET Mobile Security yazılımı, kayıp ve ya da çalıntı durumunda cep telefonunun uzaktan kilitlenmesi ve içindeki verilerin silinmesini sağlayan Anti-Theft özelliği var.

Ayrıntılı bilgi için şu linkten alınabilir: anti-theft.eset.com

Mobil cihazlarınızı korumaya yardımcı olmak için ESET aşağıdaki adımları öneriyor:

· Her zaman telefonunuzda parola kullanın
· Telefonunuzda e-postalarınızın ne kadar kalacağını sınırlayın – bilgilerinizi gereksizce bir kaç günden fazla depolamayın.
· Telefonunuzdaki bilgi miktarını sınırlayın.
· İhtiyacınız olmayan her fotoğrafı silin ve güvenle saklayabileceğiniz bilgisayarınıza sıklıkla indirin.
· Fotoğraf akışınızı nereden yaptığınıza dikkat edin.
· Sıklıkla yedek alın ve düzenli olarak bu yedeklerin çalıştığını kontrol edin.
· Telefonunuzda uzaktan kilitleme ve silme özellikleri olduğuna emin olun. Cihazınız kaybolduğunda kilitleyin ve eğer gerekliyse silin. Telefonunuzu kaybettikten sonra geri alma ihtimalinizin çok düşük olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Okuyucu Yorumları