Bilkom, Türkiye şampiyonu oldu

Bilkom, "tarih 3 boyutlu canlanıyor" ile "Avrupa iş ödülleri"nde Türkiye şampiyonu oldu!

Bilkom'dan şampiyonluk kutlaması

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yanı sıra Türkiye, Norveç, İsviçre, Sırbistan ve Makedonya Eski Yugoslav Cumhuriyeti'nin de katılımlarıyla birlikte toplam 33 ülkeden; ticaret hacmi 1.2 trilyon Euro'yu geçen ve 2.5 milyon kişinin çalıştığı 32 bin firmanın projelerinin kıyasıya yarıştığı "Avrupa İş Ödülleri-European Business Awards"da ülke şampiyonları belirlendi. "Çevre ve Kurumsal Sürdürülebilirlik" kategorisinde finale kalan 10 ülke arasında, Türkiye'nin kazanan projesi ise Bilkom'unki oldu.

"Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor" Avrupa'da ilk 10'da!

Dünya mirası olan antik kentleri, dijital çağa uygun ve 3 boyutlu bir şekilde yerinde ya da bulunulan yerden deneyimleme olanağı sunan "Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor" sosyal sorumluluk projesiyle Bilkom, katıldığı "Çevre ve Kurumsal Sürdürülebilirlik" kategorisinde hem Avrupa'daki rakiplerini eledi hem de Türkiye'den katılan yüzlerce proje arasından sıyrılarak ülke şampiyonu oldu.

Önde gelen isimlerden oluşan jüri Avrupa'nın en iyi projesini belirleyecek!

Bilkom'un kendi kategorisinde dokuz ülkeye karşı Avrupa şampiyonluğu yarışının sürdüğü "Avrupa İş Ödülleri"nin jürisi ise önemli isimlerden oluşuyor. Ülke şampiyonlarını belirleyen; geçmiş dönemde görev yapan Avrupa Birliği Ticaret Komiseri Karel de Gucht, Belçika Başbakanı Yves Leterme, İspanya Başbakanı Jose Aznar, Estonya Başbakanı Arnold Rüütel, Romanya Başkanı Emil Constantinescu, Bulgaristan Başkanı Petar Stoyanov; Nestle CEO'su Peter Brabeck-Lethmathe ve Atradius CEO'su Isidoro Unda gibi politika ve iş dünyasından birçok önemli isim bir sonraki adımda Avrupa kategori birincilerini seçecek. Yarışmanın sonuçları ise 2017 yılı Mayıs ayı sonundaki ödül töreni ile açıklanacak.

"Çevre ve Kurumsal Sürdürülebilirlik" ödülü kriterleri

Bilkom'un Türkiye şampiyonluğunu kazandığı "Çevre ve Kurumsal Sürdürülebilirlik" kategorisinde yarışmaya katılan tüm projeler; sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel bağlamda değerlendirildi.

Tüketicilerine ve çalışanlarına değer veren; yeşil kimliğe saygılı, duyarlı, şeffaf ve etik anlayışla çalışan, yenilikçi bir yapıyla sürdürülebilir bir şekilde iş geliştiren firma kriterlerine uygun projelerin yarışabildiği "Çevre ve Kurumsal Sürdürülebilirlik" kategorisinde, Bilkom'un "Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor" projesi, "Avrupa İş Ödülleri" jürisi tarafından gerekliliklerin de üzerinde özellikler taşıyan bir proje olarak ilk 10'a girdi ve "Türkiye Şampiyonu" seçildi.

"Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor" ödüle doymuyor!

"Tarih 3 Boyutu Canlanıyor" ile kendi kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak diğer ülkelere karşı ülkemizi temsil edecek olan Bilkom'un CEO'su Cömert Varlık; Business Awards'da 2012 yılında "Avrupa'nın En İyi Şirketi" kategorisinde, ulusal şampiyonlar arasında ilk 10 içerisinde yer aldıklarını hatırlattı. Varlık, "Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor" projeleriyle bu yıl yapılan ve alanının yine çok önemli bir uluslararası organizasyon olan Stevie Awards 2016'dan da dünya ikinciliği ile döndüklerini söyledi.

Cömert Varlık, "İş dünyasında mükemmeliyeti, en iyi uygulamaları ve yenilikleri desteklemek, tanımak amacıyla oluşturulmuş uluslararası bağımsız bir ödül programı olan European Business Awards'da; büyük önem verdiğimiz "Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor" sosyal sorumluluk projemizle ülkemizi yurt dışında da başarıyla temsil etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

Okuyucu Yorumları