Bill Gates'in son kurbanı o olmuş!

MS'in allayıp pullayıp tanıttığı ama sonunda iptal ettiği bu cihaz, meğer Gates'in kurbanı olmuş!

Bill Gates'in son kurbanı!

Microsoft'un çift ekranlı Courier tabletini yaklaşık 1.5 sene önce Bill Gates ve Windows nedeniyle öldürdüğü ortaya çıktı.

Cnet'ten Jay Greene'nin Courier'ın hayatından detaylı bir şekilde bahsettiği yazıya göre 2010'un başlarında Microsoft'ta iki rakip tablet girişimi mevcuttu. Bunlardan biri Xbox'un "Baba"sı J. Allard tarafından yürütülüyordu ("yaratıcı" insanlar için tasarlanan Courier). Diğeri ise Windows merkezli bir yapıya asahipti ve Windows grubu başkanı Steven Sinofsky tarafından destekleniyordu.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın bir karar vermesi gerekiyordu, ancak işi oldukça zordu. Hem Allard, hem de Sinofsky, şirkette parlak bir geleceğe sahiplerdi. Dahası, Allard'ın Courier tabletinin geliştirmesi oldukça iyi giderken, Sinofsky'nin Windows'lu tableti gün ışığından en az iki sene uzaktaydı.

Green'in makalesine göre Ballmer, bir teknoloji vizyonerinin yardımına başvurmuştu. Evet, bu kişi Bill Gates'di.

Ballmer'ın toplantısı ve Gates'in tepkisi

Ballmer'ın toplantısı ve Gates'in tepkisi
Courier tablet konsepti. Kaynak: Gizmodo

Ballmer, Gates, Allard, Microsoft'un eğlence ve aygıt bölümü başkanı Robbie Bach ve Courier takımından iki kişi ile bir toplantı düzenledi. İşte bu toplantı, Courier'ın sonu oldu.

İddiaya göre Gates, Allard'a Courier'da kullanıcıların nasıl e-posta alacağını sordu. Allard, tabletin bir e-posta cihazı olarak tasarlanmadığını söyleyerek cevapladı. Cihaz, akıllı cep ve PC'ler gibi e-posta yeteneklerine sahip cihazları tamamlayıcı bir niteliğe sahipti.

Greene, bir Courier takımı çalışanından Gates'in bu noktada "alerjik bir reaksiyon" gösterdiğini öğrenmiş. Gates'in Office, Exchange, Outlook ve Courier'ın para kaynaklarını korumak istediği biliniyor. Courier ise çekirdekte Windows ile çalışsa da bambaşka bir arayüze sahipmiş.

Haftalar sonra Courier iptal edildi. Sinofsky'ye göre ise Microsoft'un sunduğu tabletlerin Windows tabanlı olması, Windows uygulamalarını desteklemesi gerekiyor. Apple'ın iPad'i ise Courier'ın iptal etilmesinin haftalar ardından yayınlandı. Sinofsky'nin tablet özellikli Windows 8'i ise 2012'nin ortalarına dek yayınlanmayacak.

Okuyucu Yorumları