Bill Gates'in Steve Jobs için söyledikleri...

Microsoft'un emekli patronu Bill Gates, bakın en büyük rakibi için neler dedi? Hepsi burada...

Bill Gates'ten Steve Jobs'a!

Apple'ın CEO'su birbirinden vurucu reklamlarla Microsoft'a ve Windows'a sataşsa ve şirketin canını sıksa da iki firma arasında anlayışyok değil.

Mac'lerde Bootcamp ile Windows çalıştırılabiliyor, Windows kullanıcıları iPod ve iPhone ürünleriyle etkileşime geçebiliyor. İki rakip firma, tüketicileri mağdur edecek uygulamalardan kaçınarak rekabet ediyorlar.

Dünyanın en varlıklı adamı olan Bill Gates, özel bir röportajda Apple'ın CEO'su Steve Jobs hakkında konuştu. "Steve Jobs fantastik bir iş çıkardı. Apple biraz farklı bir şirket çünkü donanımı ve yazılımı bir arada yürütüyor. Steve Jobs, Apple'a geri dönerken Apple Steve'in yönettiği NeXT tarafından satın alınıyordu ve oldukça kötü durumdaydı. Aslına bakılırsa büyük olasılıkla Apple hayatta kalamayacaktı."

Apple'ı kurtaran adam

Apple'ı kurtaran adam
Gates, Apple'ı kurtaranın Jobs olduğunu söyledi

Bill Gates sözlerini samimi bir şekilde sürdürerek "Ama o takımını getirdi, Apple'ı iyi şeyler yağan müthiş bir güç haline geri getirecek olan büyük ürünler ve tasarım için ilham getirdi. Endüstride tanıdığım ve birlikte çalıştığım liderler içerisinde Steve Jobs herkesten daha fazla ilham kaynağı oldu ve Apple'ı kurtardı."

Bu sözlere Microsoft CEO'su Steve Ballmer alındı mı bilinmez ama bu Jobs ve Gates'in birbirine gösterdiği saygıyı ortaya koyuyor. Bu sözler de ilk değil. 2007 yılında D5 Konferansı'nda ikisi bir araya gelmiş ve Wall Street Journal'dan Walt Mossberg ile bir röportaj yapmışlardı. Jobs bu konuşmada, Bill Gates'in ilk gerçek yazılım şirketini kurduğunu söylemişti. Gates de Jobs önderliğinde Apple'ı ileri taşıyan popülist yaklaşımı övmüştü.

Bill Gates sadece rakibini övmedi, Office 2010'un Mac üzerinde de çok satacağını ve Apple müşterilerinin de yeni Outlook'u dört gözle beklediğini belirtti. Mac'ler için özel yapılan ve Apple'ın OS X geliştirme katmanı olan Cocoa'yı kullanan Office 2010, Microsoft'un en önemli ürünlerinden biri olma özelliğini koruyor.

Okuyucu Yorumları