Bill Gates'in yeni projesi çok farklı!

Bill Gates, aldığı yeni patent ile çok farklı hedefler peşinde olduğunu bir kez daha kanıtladı...

Bill Gates farklı sularda!

Dolar milyarderi Bill Gates bir grup araştırmacıyla beraber beş yeni patent aldı. Gates, her yıl Meksika Körfezi'ni vuran kasırgaları durdurmayı amaçlıyor.

Patente göre Gates ve diğer mucitler, büyük filolarla yüzeydeki sıcak suyu alttaki soğuk suyla karıştıracaklar. Gemilerin arkasından sarkacak iletkenler okyanusta sıcak ve soğuk suyun ayrıldığın noktadan daha derine inecek.

İşte patentlerden birinden bir alıntı:
" Karışık seviyenin altında sıcaklık hızla düşüyor. 150 metrede 20 derece gibi bir düşüş var. Bu hızlı değişimin gerçekleştiği bölgeye thermocline deniliyor. Bu alanın altında da ısı düşmeye devam ediyor ancak çok daha düzenli olarak. Dünya okyanuslarındaki suyun yüzde 90'ı thermocline seviyesinin altında. Eksi 2 veya 3 dereceye kadar soğuk olabiliyor."

Yüzey sıcaklığını düşürmek, kasırgaları oluşmasını engelleyecek. Ancak kapsanması gereken alan çok büyük ve bu patentler henüz denenmediler.

İşin ilginci Bill Gates bu projenin masraflarını cebinden ödemeyi düşünmüyor. Aslında gayet doğal ama kendi geliştirdiği bir proje olunca insanlarda böyle bir beklenti oluşuyor. Patentlere göre körfez bölgesinde sık sık kasırgalardan hasar gören bölgelerin sigorta primleri, yerel yönetim ve devlet fonları bu projenin mali yükünü çekecek.

Okuyucu Yorumları