Bill Gates, koltuğu yine kimseye kaptırmadı!

Bill Gates, onu görmeye alıştığımız koltukta oturmaya devam ediyor. Hem de çok sağlam bir biçimde!

Bill Gates, bildiğiniz gibi!

Pek çok teknoloji yöneticisi, Dünya'nın en zengin insanları arasında yer alıyor ve bir kez daha, bütün bu isimlerin en üstünde Bill Gates var...

Forbes'in Dünya'nın en zengin insanları listesinin en tepesinde, Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim Helu'nun hemen üstünde, 79.2 milyar dolarlık serveti ile Gates yer almakta. Ayrıca bu yıl yayınlanan liste, Snapchat'in ve Uber'in yöneticileri gibi bazı yeni isimlere de ev sahipliği yapıyor.

Gates, Microsoft'un ortak kurucularından biri ve şu anda kendi ve eşinin adına kurulan bir vakfı yönetmek ile meşgul. Forbes'in söylediğine göre Gates'in serveti, Microsoft hisselerinden 1.5 milyar dolarlık bir kısmın Bill & Melinda Gates Foundation'a hediye edilmesine rağmen, geçtiğimiz yıla göre 3.2 milyar dolar artmış durumda.

Oracle'ın baş yöneticisi Larry Ellison, listede beşinci sırada yer alarak Wal-Mart Waltons ve Koch kardeşlerin hemen üstüne yerleşmiş durumda. Listenin daha aşağılarında 34.8 milyar dolar ile Amazon'dan Jeff Bezos (15. sıra) ve 33.4 milyar dolar servete sahip gözüken Facebook'un 30 yaşındaki kurucusu Mark Zuckerberg (16. sıra) var. Google'ın ortak kurucuları Larry Page (19. sıra, 29.7 milyar dolar) ve Sergey Brin (20. sıra, 29.2 milyar dolar) listede dikkat çeken diğer isimler.

Forbes'in söylediğine göre listede yer alan en genç milyarder, 1.5 milyar dolar ile 1250. sıraya sahip olan Snapchat'in ortak kurucusu Evan Spiegel. Benzer bir şekilde Travis Kalanick de 5.3 milyar dolar ile listenin 283. sırasında karşımıza çıkmakta. Uber ortak kurucusu Garret Camp ve ilk çalışanları Ryan Graves de listede yer alıyor.

Okuyucu Yorumları