Bill Gates maaşlardan yana dertli

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates'ten patronları çok kızdıracak bir açıklama...

Bill Gates şaşırttı!

Microsoft'un sahibi ve dünyanın en zengin adamı Bill Gates, ABD hükümetinin yeni uygulaması beğenmedi. Uygulamaya göre ABD'de faaliyet gösteren ve devlet desteği alan şirketlerin yönetici pozisyonunda görevli kişilerin yıllık maaşları artık 500 bin doları geçemeyecek. Gates'e bu rakam çok yüksek geldi...

Bill Gates, 500 bin dolarlık sınırın hala çok yüksek olduğunu ve yöneticilere daha düşük maaş verilmesini, gerekirse şirket hisseleri dağıtılarak aradaki farkın kapatılabileceğini söylüyor.

Forbes'un rakamlarına göre bu yıl toplam servetinin bir önceki yıla tam 18 milyar dolar azalmasına rağmen, halen 40 milyar dolarla ABD'nin en zengin iş adamı olan Bill Gates'in aktif görevi olmamasına rağmen yönetim kurulu başkanı olduğu için Microsoft'tan aldığı yıllık maaşı 616.667 dolar. Gates'in ayrıca 350 bin dolar da prim geliri bulunuyor. Gates'in Microsoft'taki "eski mesai arkadaşı" Steve Ballmer'ın yıllık maaşı 665.833 dolar ve tam 600 bin dolar prim alıyor.

Fakat ikisinin toplamı bile Intel'den 1 milyon dolar yıllık maaş ve tam 3.873.300 prim alan Paul Otellini'nin veya Hewlett Packard'dan 1.437.000 yıllık maaş ve 1.386.000 dolar prim alan Mark Hurd'un yanına yaklaşamıyor.

Okuyucu Yorumları