Bill Gates: PC’ler dikkat çekmeyecekler

Microsoft şefi Bill Gates, 2010 senesine kadar tüm dünyadaki bilgisayar kullanım hızının artmasını bekliyor. Almanya’da yayınlanan Bild gazetesinin bir haberine göre yazılım devi, önümüzdeki altı sene içerisinde bilgisayar sayısının iki milyarı katlayacağını düşünüyor.

Bill Gates: PC’ler dikkat çekmeyecekler

Gates, kullanıcının ihtiyaçlarına göre uyarlanan cihazların olacağını ve buna göre üzerine konferans notlarının alındığı veya evdeki koltuğunuzda e-postalarınıza bakabileceğiniz klavyesi olmayan çok ince PC’lerin olacağı öngörüsünde bulunuyor.

Ayrıca PC’lerde film seyretmek, müzik dinlemek veya hareket halindeyken telefon etmek de mümkün olacak. Şu anda sektörde yıllık 60 milyon olan söz konusu mini bilgisayar üretimi ise 2010 yılına kadar bir milyarı bulacak.

Bu nedenle Microsoft kurucusu, bilgisayarın günlük hayat içerisindeki rolünün devamlı artmasını bekliyor ve bilgisayarların geçmiştekinden daha kuvvetli bir şekilde hayatımıza gireceğini ve insan hayatının tüm alanlarını değiştireceğini düşünüyor. Sonuç olarak artık dikkat çekmeyecek şekilde günlük hayatımızın bir parçası olacağını sözlerine ekliyor.

Okuyucu Yorumları