Bill Gates son konuşmasını yaptı...

Bill Gates son demosunda IE 8 ve Silverlight'ın ikinci betalarını ilginç bir konuk eşliğinde anlattı

Giderayak Bill Gates

Bill Gates, Microsoft'tan tamamen ayrılmadan önce son "teknik" konuşmasını TechEd 2008 sırasında gerçekleştirdi. Konuşmasında Internet Explorer 8 ve Silverlight 2'nin ikinci betalarından söz eden Gates, aynı zamanda Microsoft'un kısa ve uzun dönem planlarına da değindi.

Ancak konuşmanın en ilgi çekici kısmı hiç şüphesiz son kısmı oldu. Bu bölümde sahneye Steve Ballmer'ın robotu konuk oldu! Video'muzdan da izleyebileceğiniz gibi, Microsoft'un robotik alanında gerçekleştirdiği çalışmaları tanıtmak amacı ile gerçekleştirilen robotta Windows işletim sistemi bulunuyor ve kafasının bulunduğu yere monte edilmiş bir monitörde Steve Ballmer'ın kafa görüntüsü yer alıyor. Sahneye gelen robot önce ortaya bir yumurta fırlatıyor (Ballmer'a yapılan yumurtalı saldırıya gönderme var) hemen arkasından da ellerini sallayıp "Developers! Developers! Developers!" (programcılar, programcılar, programcılar) diye bağırıyor.

Bill Gates, 38 yıllık macerasına noktayı Teched 2008'de koymasının nedeninin Microsoft'un uygulama geliştiriciler ve programcılarla kurduğu köklü ilişkiyi vurgulamak olduğu açıklarken konuşmasında duygusal anlar yaşadığı da gözlendi.

Okuyucu Yorumları