Bill Gates, Steve Jobs'un yaptığını yapacak!

Bill Gates, Steve Jobs'un Apple'da gerçek yaptığı mucizeyi Microsoft'ta yapmanın peşinde!

Gates, Steve Jobs'un izinde!

Microsoft'un yeni CEO'sunun duyurulması haberleri arasında en önemli haber, nihayet insanların ilgisini çekmeye başladı. Yıllar önce Microsoft'taki görevinden ayrılan ve emekli hayatı yaşayan Bill Gates şirkete geri dönme kararı aldı. Üstelik bu öyle alalade canı sıkılan emeklinin oyalanacak iş arama hevesi de değildi zira Bill Gates, mobil dünyada yaşanan gelişmelerin çok gerisinde kaldığı için işleri kötü giden Microsoft'u toplayıp yeni ürünler ve icatlarla yeniden parlak günlerine döndürmek için geri döndüğünü açıkladı.

Yeni CEO Satya Nadella'ın teknoloji danışmanı gibi çalışacak olan Bill Gates'ın karizması ve kurucu kimliği ile şirket içinde CEO'dan daha fazla sözünün geçeceğini tahmin etmek zor değil. Gariptir ki, teknoloji dünyasında kurdukları şirketleri zor durumdan kurtarmaları için kurucuların göreve çağrıldığı sık görülen bir olay. Ancak ne yazık ki bu formül her zaman işe yaramayabiliyor.

Apple, iflasın eşiğindeyken, daha önce şirketten kovdukları Steve Jobs'u yeniden çağırmış ve bu sayede iPod, iPhone, iPad gibi ürünlerle iflastan kurtulmuştu ancak her teknoloji şirketi Apple kadar şanslı değildi.

Yine de şirketin kurucusunun tüm karizmasıyla yeniden cepheye çıkması, şirketteki tüm çalışanları motive ediyor. Bill Gates'in de bu avantajı kullanarak, sahip olduğu vizyonu genç beyinlerle buluşturması, Microsoft için devrimsel ürün ve hizmetler ortaya çıkarması bekleniyor. Bu sayede, yazılım devinin 2000'lere dek oturduğu tahtı geri alacağı tahmin ediliyor.

Bill Gates gerçekten bunu başarabilecek mi? Genç yaşında ofiste yatıp kalkarak geliştirdiği işletim sistemlerinden sonra yaşlı bedeni zorlu çalışma koşullarına dayanabilecek mi, herkes şimdi bunu merak ediyor. Ancak şu da bir gerçek ki, Bill Gates çok büyük bir vizyoner ve aklındakilerin küçük bir bölümünü bile pratiğe dökerek kullanışlı bir ürün haline getirebilirse, Apple'ın iPhone ve iPad ile hayatımızda yarattığı farktan çok daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahip.

Bill Gates'in yeni çalışmalarının meyvelerini merakla bekliyoruz...

Okuyucu Yorumları