Bill Gates tekrar CEO olur mu?

Ballmer'ın bıraktığı koltuğa Bill Gates'in oturacağı söylentisi, ortalığı karıştırmaya yetti!

Bill Gates dönüyor mu?

Steve Ballmer, 23 Ağustos tarihinde Microsoft'un CEO'luğunu 12 ay içerisinde bırakacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından, teknoloji dünyasında geçtiğimiz hafta boyunca en çok konuşulan konu, Steve Ballmer sonrasında Microsoft'un CEO koltuğuna kimin oturacağı oldu. Konu hakkındaki tahminler ise iddia sitelerinin bir aday listesi hazırlayarak belirli oranlar vermesine kadar gitti. Bu listelerde adı geçen en ilginçisim ise, tabii ki Bill Gates oldu.

Gerçekçi olmak gerekirse, Bill Gates'in geri dönme ihtimali çok düşük gözüküyor. Gates, 2000 yılında koltuğunu Ballmer'a bırakmış ve 2008 yılında Microsoft'taki günlük işlerden de çekilerek Bill and Melinda Gates Foundation adlı yardım kurumundaki görevlerine odaklanacağını söylemişti. Daha sonraları da pek çok görüşmesinde Microsoft'ta tam zamanlı bir çalışmaya dönmeyeceğini belirtmişti. Ancak Salesforce.com'un bir numaralı ismi konumundaki Mark Benioff, Gates'in şu an için, geçici olarak da olsa, CEO koltuğu için en uygun kişi olduğunu düşünüyor.

Benioff, yaptığı bir röportajda Gates'in CEO olarak dönüşü durumunda Microsoft'un yeni bir seviyeye yükseleceğini söylüyor ve ekliyor: "Bill Gates haricinde, firmayı çevirebilecek öngörüye sahip belirgin bir aday göremiyorum."

Benioff, geçici bile olsa, Gates'in geri dönmesinin Microsoft'u tekrar en üst noktaya taşıyacağını söylüyor: "Üç yıllık bir zaman çerçevesi içerisinde şirketi yönetmek için yeni yöntemlerle geri dönebilir. (Eşi) Melinda bu süre boyunca vakfı yönetebilir; o da değişikler yapar ve Microsoft'un bir sonraki liderini belirleyebilir."

Gates'in tüm vakıf işini bırakıp Microsoft'un başına dönmesi olası gözükmese bile, böyle bir olayın fikri bile teknoloji dünyasında ses getirmek için yeterli olabiliyor. Eğer Gates bir şekilde Microsoft'a geri dönerse, geçici bir süre bile olsa, önerilen diğer adayların her birinden daha fazla hareketi beraberinde getireceği ise hemen herkesin emin olduğu tek ortak görüş.

Okuyucu Yorumları