Bill Gates'ten gelen doğum kontrolü...

Microsoft'un efsane ismi Bill Gates'in vakfı, çok tartışılacak bir doğum kontrol yöntemi geliştirdi!

Uzaktan doğum kontrolü!

Doğum kontrolü gelişimine bakıldığında, son birkaç yıldır Bill and Melinda Gates Foundation'ın başı çektiğini görüyoruz. Peki sırada ne var diye sorarsak, cevabın vücuda yerleştirilmiş doğum kontrol yöntemleri olduğunu görüyoruz. Yani kablosuz doğum kontrolü devrine giriyoruz.

Tabii ki daha önceden de vücuda yerleştirilmiş doğum kontrol yöntemleri vardı, ancak şu andaki modeller sadece 3 yıl gibi bir süre ile işe yarıyorlar. Ayrıca, eğer çift bir bebek istemeye karar verirse, bütün implantın vücuttan çıkartılması gerekiyor. Gates Foundation tarafından desteklenen MicroCHIPS'in geliştirmekte olduğu yeni ürün ise, 16 yıl gibi bir süre ile aktif kalabiliyor. Üstelik, eğer bir bebeğin vaktinin geldiğini düşünürseniz, tek yapmanız gereken bir tuşa basmak.

Şu andaki IUD'ler gibi, bu yeni çip günde 30 mikrogramlık hamilelik önleyici hormon levonorgestrel'i vücuda vermekte. Hormonun aktarım vakti geldiğinde, bataryadan yayılan bir elektrik dalgası, ürünün üzerinden geçerek, geçici bir süre ile rezervuarın anlaşılması zor olan titanyum ve platin mührünü eriterek, 16 yıl boyunca her gün vücudun gerekli olan dozu almasına imkan tanıyor. Tabii ki bu fikir, Bill Gates dışında birinden gelmiş değil.

MIT Tech Review'in söylediğine göre, fikir iki yıl kadar önce Bill Gates ve arkadaşlarının Robert Langer'ın MIT laboratuvarına yaptıkları ziyaret sırasında ortaya çıktı. Gates ve arkadaşları, Langer'e bir kadının istediği zaman açabileceği veya kapayabileceği, uzun yıllar boyunca kullanılabilecek bir doğum kontrol yönteminin üretilmesinin mümkün olup olmadığını sordular. Langer, iş arkadaşları Michael Cima ve John Santini ile 1990'larda ürettiği ve MicroCHIPS tarafından lisansı elinde tutulan, kontrollü yayılma mikroçipinin bir çözüm olabileceğini söyledi.

Ürün, şu anda test aşamasında bulunuyor. Ancak takımın hâlâ çözmesi gereken büyük bir sorun bulunmakta: Ürünün hacklenme ihtimali. Takımın, mikroçipi etkili bir şekilde şifreleyerek, hackerların istedikleri zaman çipi açıp kapamalarını engellemeleri gerekiyor. Yani, bu şifreleme sorunu çözülene kadar insan üzerinde deneyleri görmemiz zor. Ancak, bilim adamları 2018 yılına kadar bu ürünün halk kullanımına açılabileceğini düşünmekteler...

Okuyucu Yorumları