Bill Gates ve diğerleri!

Paraları olduğu kesin... Peki sahip oldukları servetin yanında insanlar üzerinde ne kadar etkililer?

Bill Gates ve diğerleri!

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve CEO'su Steve Ballmer'ın çok paraları olduğu bilinen bir gerçek. Paranın gücü de beraberinde getirdiği denkleminden yola çıkarsak, Gates ve Ballmer gerçekten de o kadar güçlü mü peki?

Ünlü ekonomi ve yaşam dergisi Forbes'a göre, iki iş adamı da dünya üzerinde bir hayli etkili. Derginin her yıl düzenlediği "Dünyanın En Güçlü İsimleri" listesinin 2012 sayısında Bill Gates 4. sırada yer aldı. Microsoft patronunun gerisinde kaldığı isimler ise sırasıyla Barrack Obama, Angela Merkel ve Vladimir Putin oldu.

Gates'i bu denli etkili yapan unsur ise, "Giving Pledge" kampanyasının başını çekmesi oldu. Giving Pledge; Amerika'nın en zengin isimlerinin, servetlerinin büyük bölümünü hayırsever işler (özellikle ölümcül hastalıklara karşı) için kullanmasını öngören bir kampanya. Gates'in bu kampanya sayesinde 2020 yılına kadar 8 milyon insanın hayatını kurtarabileceği konuşuluyor.

Microsoft'un "ikinci adamı" Ballmer ise doğal olarak Gates'ten daha az etkili. Ballmer, listede 46. sırada yer alıyor. Listede yer alan diğer teknoloji liderlerine bakacak olursak; Google'dan Sergey Brin ve Larry Page sırasıyla 20. ve 21. olurken, Facebook'un "dahi çocuğu" Mark Zuckerberg ise 25. sırada yer aldı.

Okuyucu Yorumları