Bill Gates, verdiği sözü tutuyor!

Microsoft'un emekli patronu Bill Gates, Haziran ayında verdiği bu önemli sözü tutuyor!

Bill Gates, sözünü tutuyor!

2015 Haziran tarihinde Microsoft kurucusu Bill Gates, önümüzdeki beş yıl sürecinde temiz enerji teknolojisi için bir milyar dolar destekte bulunacağını duyurmuştu.

Şimdi ise ClimateWire tarafından yayınlanan bir habere göre Gates sözünü tutuyor ve temiz enerji araştırma ve geliştirmeleri üzerine odaklanacak multi-milyar dolarlık bir vakıf kuruyor. Söylenene göre vakıf, Gates ve diğer milyarderler tarafından desteklenecek ancak vakfın para anlamında ulaşacağı nokta şimdilik kestirilemiyor.

Ayrıca, ABD ve Hindistan'ın da içinde bulunduğu bir grup ülke de, temiz enerji için bütçelerini genişleteceklerini ve ortak bir çalışma başlatacaklarını duyurmuş durumda. Gates'in başlattığı vakfın sağlayacağı bağış da bu ortak çalışmanın projeleri için kullanılacak.

ClimateWire'ın kaynaklarından biri bu ortaklığı "tarihteki en büyük araştırma ve geliştirme ortaklığı" olarak tanımlamakta. Temmuz ayında yayınladığı bir yazıda Gates, bu bağışı yapmasının sebebini, önümüzdeki on yıl içerisinde iklim değişimi ve küresel ısınma sorununu önlemek olarak açıklamıştı...

Okuyucu Yorumları