Bill Gates Yine Milyarderler Listesinin Zirvesinde

Microsoft'un efsane kurucusu Bill Gates, arka arkaya dördüncü yılda da bu listenin en tepesindeki yerini kimseye kaptırmadı!

Bill Gates yine zirvede!

Microsoft'un eski CEO'su ve kurucularından Bill Gates, arka arkaya dördüncü yılda da, Dünya'nın en zengin insanı olmayı başardı. Ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) göre, Gates'in serveti Microsoft'ta bulunan hisselerine dayanmıyor.

Forbes'un hesaplarına göre Gates'in toplam varlığı olan 86.8 milyar dolar, bu gezegende bulunan bir sonraki milyarder Warren Buffet'in net varlığından 9 milyar dolar daha fazla. Ancak Şubat ayında SEC'e yaptığı başvuruda Gates'in 174 milyon Microsoft hissesi bulundurduğu ortaya çıktı. Pazartesi günkü açılış fiyatında, bu portföy yaklaşık 11,4 milyar dolar değerinde olurdu.

Bu değer Gates'in toplam varlıklarının %13.1'ini temsil ediyor.

Gates uzun zamandır düzenli olarak sahip olduğu Microsoft hisselerini satıyordu. Son on yılda, her yıl yaklaşık 80 milyon hisse sattı ve bunun sebebi olarak da Bill & Melinda Gates Vakfı'na fon sağlamak olduğunu açıklamıştı. Geçen ay gerçekleşen işlemlere göre, Gates 20 milyon hisseyi toplam 513.3 milyon dolara sattı.

30 Eylül 2016 itibarıyla Gates, bir başka SEC dosyasına göre, tüm Microsoft hisselerinin% 2,5'ine sahipti.

Ancak Gates'in serveti kendi Microsoft hisseleri ile sınırlı olsaydı bile, Forbes'in milyarder listesinde görünmeye devam edecekti. Microsoft'un 11,4 milyar dolarlık kısmı 60 yaşındaki Gates'i, 120 numaralı nokta için Wal-Mart servetinin varisi olan Lukas Walton ile aynı seviyeye koyacaktı.

Listedeki o sırada bile Gates, Alphabet'in başkanı ve eski Google CEO'su olan Eric Schmidt'i (No. 121) geride bırakacak ve Intel'in kurucularından biri olan (No. 199) Gordon Moore, ve Uber'in kurucu ortağı ve başkanı Garrett Camp'ı (No. 233) kolaylıkla geçecekti.

Okuyucu Yorumları