Bill Gates'in tavuklarına garip tepki!

Yoksul ülkelere 100.000 tavuk bağışlayacağını söyleyen Bill Gates'e herkesi şaşırtan garip tepki...

Gates'e "tavuk tepkisi"

Son yıllarla özellikle öncülük ettiği yardım kampanyalarıyla gündeme gelen Bill Gates bu ayın başlarında "Eğer dünyada 1 milyardan fazla insanın yaptığı gibi günde 2 dolarla yaşasaydım, ne yapardım?" sorusunu ortaya atmıştı. Gates bu doğrultuda dünyanın yoksul bölgelerinde tavuk yetiştirmenin önemine dikkat çekmiş, onları beslemenin düşük maliyetli ve satmanın da oldukça karlı olduğunu belirtmişti. Ayrıca yumurtaların da yetersiz beslenmeyle mücadelede kullanılabileceğini iddia ediyordu.

Hayırsever iş adamı bu doğrultuda Heifer International'la yaptığı bir işbirliğinin sonucunda 100 bin tavuğu ihtiyacı olan ülkelere bağışlayacağını duyurmuştu. Gates'in bu amaçla bahsettiği ülkeler arasında Bolivya yer almasa da, bu kampanyayı bir şekilde "üzerine alınan" Bolivyalı bakan César Cocarico, Gates'in Bolivya'yı tanımadığını öne sürdü ve bu projede yer almayacaklarını açıkladı.

Cocarico, "Gates'in Bolivya'nın realitesini bilmediğini ve kendilerinin 500 yıl öncesinde, bir ormanın ortasında nasıl üretim yapacaklarını bilmeyerek yaşadıklarını sandığını" ifade etti. Bolivyalı bakan, "bunun gerçek Bolivya'yı bilmeyen bir kodamanın kabalığı olduğunu" da sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları