Bill Gates'ten NFT'ler Hakkında Dikkat Çeken Yorum

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, NFT'leri 'daha aptal teorisi' ile tanımladı.

Bill Gates'ten NFT'ler Hakkında Dikkat Çeken Yorum

Teknoloji dünyanın en popüler isimlerinden birisi olan Microsoft kurucusu Bill Gates, kripto ve NFT'ler hakkındaki tutumunu sürdürüyor. Daha öncesinde de NFT'ler ve kripto paralar hakkında eleştirilen görüşlerini sık sık paylaşan Gates, bu sefer de NFT'leri hedef aldı.

NFT'ler her ne kadar 2022'nin başındaki ivmesini kaybetse de birçok şirket tarafından yoğun ilgi ile takip ediliyor. Son dönemde sektöre yapılan yatırımların miktarı oldukça artmış durumda. Ancak hem kullanıcı trafikleri hem de taban fiyatları göz önüne alındığında NFT'ler eski popülaritesini kaybetmiş gibi gözüküyor. Bunun yanında NFT'lerin değerlerinin geçici olduğunu düşüşen önemli bir kısım da mevcut.

Bill Gates de bunlardan birisi. NFT'lerin daha aptal teorisini yansıttığını söyleyen Gates, NFT'lerin gerçek bir değerinin olmadığını düşünüyor. Tabii buradan bahsedilen NFT'ler, OpenSea gibi pazar yerlerinde satılan ticaret amaçlı NFT'ler.

Daha aptal teorisinin ise bir varlığın gerçek değerine bakılmaksızın, çok daha yüksek bir değere satılabileceği düşüncesi ile yapılan satın alınlara verilen bir isim olduğunu belirtelim. Bu teori her ne kadar esasında değeri olmayan şirketlerin hisselerini alıp satan kimseler için kullanılsa da, Gates bu sefer bu tanımı NFT’ler ile birlikte andı.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.