Bin Ladin ölümünü başına dert açtı

3 gün önce kimse adını bile bilmiyordu, bugün hackerlar'ın bir numaralı hedefi oldu!

O da hacker kurbanı oldu!

Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü anı neredeyse dakika dakika Twitter'ı üzerinden aktaran bilişim uzmanı Pakistanlı Sohaib Athar, düşündüğümüzden de fazla dikkat çekmişe benziyor.

Olayın yaşandığı gün birçok tweet ile olayı takipçilerine aktaran Athar'ın sitesi, takip eden saatler içerisinde kullanıcı akınına uğradı. 70,000 civarı farklı kullanıcının Athar'ın sitesinde dolaşmasıysa, çok farklı bir hüsrana sebep oldu. Zira halen belirlenemeyen bir kaynak tarafından Athar'ın sitesine zararlı yazılımlar yüklenmiş ve siteye giren bütün kullanıcılar bu yazılımların etkisi altında kalmış durumda.

Şu ana kadar ki birçok yazısında fazlasıyla eğlenceli tavırlar takınan bilişim uzmanı, son tweet'inde de aynı tutumu sergiledi. Athar; "Sanırım blog'umun virüse boğulması fazlasıyla güzel bir durum." diyerek içerisinde bulunduğu durumun ironik halini gündeme getirdi.

Daha önceleri de benzeri şekilde virüs saldırıları olmuştu. Catie Parker isimli Twitter kullanıcısı Tuscon tetikçisi Jared Loughner'i tanıdığını yazdıktan bir süre sonra, blog'u dahil birçok paylaşım ağı saldırıya uğramıştı.

Okuyucu Yorumları