Bin Ladin operasyonu: Bir şeyler oluyor ama

Ne yaptığının farkında bile değildi ama o, Bin Ladin'in öldürülüşünü canlı yayınlayan tek isim oldu!

"Bir şeyler oluyor ama..."

Sosyal ağlar içerisinde önemli bir yeri bulunan Twitter'da, dün akşam saatleri içerisinde Usame Bin Ladin'in öldüğü ilk kez, hem de canlı olarak aktarıldı. Üstelik bunu yapan kişi, ne olup bittiğinin farkında bile değildi.

Bilişim uzmanı olan Pakistanlı Sohaib Athar, dün akşam saatlerinde ilk olarak oturduğu semtin üzerinde dönüp duran bir helikopterin bulunduğunu, daha sonra da başka helikopterlerin ona eşlik ettiğini tweet etti.

"O koca sinekliğimi almadan buradan git, helikopter :-/" şeklinde bir espri yapan Athar, bu tweet'inden birkaç dakika sonra pencerelerinin sallandığını ve bunun 6 kilometre ötedeki bir başka arkadaşının da duyduğunu belirterek, "umarım ciddi bir sorunla karşı karşıya değiliz" yazdı. Her şey sakinleştikten sonra ise "Görünüşe göre koca sinekliğim işe yaradı!" şeklinde bir tweet daha yazdı. Ama aslında tüm bu kargaşanın Osama Bin Ladin'in ölümüyle sonuçlandığından haberi bile yoktu.

Patlama yaşandıktan birkaç saat sonra, Pakistan haber merkezleri bir helikopterin düştüğünü belirtirken, Athar da "sineklikli" tweet'leri için özür diledi.

Ordu yetkilileri operasyonun sadece 40 dakika sürdüğünü söylese de, Athar yaklaşık 2 saat boyunca helikopter sesleri duyduğunu tweet'ledi...

Okuyucu Yorumları