Binance Fransa'da Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı Onayı Aldı

Küresel olarak en aktif kripto para borsalarından biri olan Binance, Fransa'da Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı (DASP) onayını aldı.

Binance Fransa'da Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı Onayı Aldı

Küresel olarak popülaritesinin hızla artmasıyla birlikte kripto paralar birçok ülkenin düzenleyicilerinin odak noktası olmuş durumda. Özellikle merkezi borsalarda ise bu konuda düzenleyiciler ile iş birliği içerisinde çalışmaya yönelik uygulamalar görüyoruz. Son olarak bu uygulamalardan birisi olan Binance, Fransa’da ‘Dijital Varlık Hizmetleri Sağlayıcısı’ (DASP) onayını alarak ülkede tescillenen ilk kripto para borsası oldu.

Düzenleyicilerin bu onaylı DASP kaydı ile birlikte borsalar ülkede dijital varlıkları elinde tutabilme, alım, satım ve takasını etkinleştirebilme ve onlar için bir ticaret platformu çalıştırabilme imkanına sahip oluyorlar.

Konuyla alakalı olarak konuşan Binance'in CEO'su Changpeng Zhao şunları kaydetti:

“Etkili düzenlemeler kripto paranın yaygın şekilde benimsenmesi için esastır. Fransız DVHS ve AML/CFT düzenlemeleri, kara paranın aklanması ile mücadelenin yanı sıra Fransa’da düzenleme altına girebilmek için gereken yüksek standartları ortaya koyuyor. Binance’e tüm başvuru süreci boyunca rehberlik eden ve yenilikçiliğe kendini adamış AMF ve ACPR’a minnettarız. Binance, ilk günden bu yana her daim kullanıcıyı birinci öncelik edindi. Bugün ise, kripto topluluğu Fransa’da resmen tanınan bir DVHS haline gelen Binance Fransa ile bize daha da güvenebilir.”

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.