Bing, 2012'nin en çok arananlarını açıkladı

Son 12 aydır internette en çok neler arandı? İşte 2012'nin "aranma şampiyonları!"

2012'nin en çok arananları!

Bing'in yıllık olarak yayınladığı en çok arananlar listesi, arama motorunda en sık Facebook, iPhone 5 ve ABD'deki başkanlık seçimleriyle ilgili aramalar yapıldığını gösterdi.

2012 yılı, Bing blog'unda arama motoru takımı tarafından şu sözlerle değerlendirildi: "İster inanın, ister inanmayın, ama geri dönüp 2012'ye bakmanın ve Amerikanları en çok etkileyen anları göstermenin zamanı geldi." "ABD tarihindeki en sıcak seçimden Londra'daki olimpiyatlara, IPO'lardan yükselen yıldızlara ve reality TV ve Gangnam Style'a fazlasıyla heyecanlı bir 12 ay yaşadık."

Microsoft, milyarlarca arama sorgusunu bir araya getirerek onları Sosyal Ağlar, Haber Makaleleri, Tüketici Elektronikleri, Olimpiyatçılar ve Müzisyenler gibi kategorilere ayırmış. Buna göre en çok aratılan sosyal ağ, Facebook olmuş. Onu takip eden sosyal ağ ise tahmin edebileceğiniz gibi Twitter.

Tüketici elektronikleri kategorisinde en çok aratılan ürün ise Apple'ın iPhone 5'i. Onu takip edenler ise sırasıyla Samsung Galaxy S3 ve Amazon Kindle reader.

Diğer kategorilerin kazananları ise şöyle:

En çok aranan yılın kişisi - Kim Kardashian.
En çok aranan spor yıldızı - Peyton Manning.
En çok aranan müzisyen - Justin Bieber.
En çok aranan olimpiyatçı - Serena Williams.
En çok aranan filmler - The Avengers.

Okuyucu Yorumları