Bing'deki büyük tehlike!

Eğer internet aramalarında sık sık Microsoft'un Bing'ini kullanıyorsanız, bu haber canınızı sıkacak.

Bing'deki büyük tehlike!

Arama motorlarına yapılan "zehirleme" saldırıları, sonuçları etkileyerek kullanıcıları şüpheli sitelere yönlendirmeyi amaçlıyor. Bu saldırılar bazen o kadar başarılı oluyor ki, örneğin kötü niyetli yazılım içeren siteler aramalarda birinci sırada bile çıkabiliyor. Bu sitelerin arkasındaki kişiler, şimdi de resim arama sonuçlarını hedef aldı.

SophosLabs, bu girişimleri engellemek için çalışıyor ve bu sayede zehirleme saldırılarını sürekli gözetleyebiliyor. Geçtiğimiz iki hafta içinde Sophos tarafından engellenen zehirli arama sonuçlarının yüzde 65'i Bing, yüzde 30'u Google üzerinden geldi (kalan yüzde 5, çeşitli arama motorlarına ait). Sophos'un bloke ettiği şüpheli yönlendirmelerin yüzde 92'si resim aramalarında, %8'i metin aramalarında ortaya çıktı.

Arama motorları, arama endekslerinden kötü niyetli siteleri çıkarmak için sürekli çaba harcıyor ancak her zaman başarılı olamıyorlar. Sophos virüs araştırmalarının başkanı Fraser Howard şöyle diyor: "Arama motoru zehirlemesi internet kullanıcıları için çok tehlikeli olabilir çünkü kullanıcılar şüpheli bağlantıların filtre edilmesi konusunda arama motorlarına güveniyor. Diğer bir deyişle Bing, kullanıcıların beklentisini karşılamakta eksik kaldı."

Fraser, her arama motorunun zehirleme girişimlerini gözden kaçırabileceğini, ancak asıl sorunun site hakkında neredeyse hiç ipucu içermeyen ve bilinçli kulanıcıları bile kandırabilecek potansiyele sahip resim aramaları olduğunu belirtiyor.

Okuyucu Yorumları