Bing'i sevdik ama Google'a devam!

Kaçınılmaz son: MS'in arama motoru Bing'i daha çok sevdik, ama Google kullanmaya devam ediyoruz...

MS bu kez yapmış, ama...

Son zamanlarda en ilgi çekici gelişmelerden birisi de Microsoft'un geliştirdiği yeni arama motoru Bing. Google gibi bir deve kafa tutacak olması gerçekten kullanıcı beklentilerini yükseltiyor. Microsoft'un, Yahoo gibi işte tecrübeli bir şirketi ve arama motorunu da satın almaktan vazgeçmesini göz önüne alırsak, Microsoft tarafından Bing'e yüklenilen önemi ve duyulan güveni çok daha iyi anlıyoruz.

Yeni yapılan bir araştırmada 12 internet kullanıcısından yararlanıldı; hepsi de Google'ı tercih eden ve daha önce Bing'i hiç denememiş olan kullanıcıların Bing deneyimi gözlemlendi.

Yerel otel arayan ve dijital bir fotoğraf makinesi almak isteyen kullanıcılar her iki hizmeti de test ettiklerinde birbirine yakın sonuçlar buldular. Bununla birlikte Bing'in arayüzünü çok daha sıcak buldular ve Google'ın arayüzünden daha çok sevdiler. Sonuçta merak ettiğimiz şey şu: Bu arayüzü seven kullanıcılar tekrar Bing kullanmayı düşünüyorlar mıydı?

Google'a bağımlı mı olduk?

Google'a bağımlı mı olduk?
Kullanıcılar alışkanlıklarından kolay vazgeçmiyor

İşte bizim için bu önemli: 12 kullanıcıdan dördü Bing'i tercih edeceğini belirtirken, sekizi Google kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Neden mi? Alışık olduklarından, işte bu kadar basit. Müşterinin marka sadakati, kullandığı üründen, araçtan memnun olması. Yine de yeni bir arama motoru için Google'a rakip olup da kullanıcıların üçte birini kendine bağlayabilmesi büyük bir olay.

Bunun üzerine bir de teste katılanların gözlerinin sayfada daha çok durduğu alanlar kıyaslandı. Microsoft Bing'deki reklam alanlarının çok daha fazla dikkat çektiği ortaya çıktı. Anlaşılan Bing, Google'dan koparabildiği kullanıcılara daha güzel bir yüz ve daha dikkat çekici reklamlar sunma imkanına sahip; ancak önündeki en büyük engel, kullanıcıların Google'a olan sadakati.

Okuyucu Yorumları