Bing'in hatası ve Microsoft'un gazabı...

Bing'in hatasını buldu; MS'in gazabına uğradı: İşte neye uğradığını şaşıran talihsiz adamın öyküsü..

Microsoft'un gazabı!

Microsoft'un ilk olarak 2008 ortalarında başlattığı Cashback adlı program, yaklaşık 1 yıl sonra firmanın arama motorunun bir hizmeti olarak kullanılmaya başlandı. Bu programda bulduğu bir hata sayesinde haksız kazanç sağlamanın mümkün olduğunu açıklayan adam ise Microsoft'un gazabından kurtulamadı.

Bing'in Cashback servisi üzerinden yapılan alışverişler sonucunda, tüketiciler yaptıkları ödeminin bir kısmını indirim olarak geri alabiliyor, böylece Cashback'i kullanarak daha indirimli alışveriş yapabiliyorlar. Bountii.com adlı benzer bir servis sunan küçük bir arama motorunun sahibi olan Samir Meghani, geçtiğimiz günlerde kişisel blog'unda Cashback programında bulduğu hatayı yazdı. Asıl fırtına da işte bundan sonra koptu...

Asıl fırtına bundan sonra koptu...

Asıl fırtına bundan sonra koptu...

Meghani'ye göre sistemi kandırabilen kullanıcıların bu sayede alışveriş yapmadan para iadesi almaları mümkün oluyor. Bu hatayı daha önce Bing'e de ilettiğini söyleyen Meghani, kendisinin de, alışveriş yapmamasına rağmen bu sayede Cashback hesabında 2000 doların üzerinde para biriktiğini yazdı. Bu sahtekarlığın nasıl gerçekleştiğini açıklamayan Meghani, sadece bunun "çok da zor olmadığını" açıklamakla yetindi.

Bunun üzerine Microsoft, bildiği bir güvenlik açığını başkalarının da kullanabilmesini sağlamak amacıyla halka açıkladığı iddiasıyla Meghani'ye dava açtı. Meghani ise; "Bu sorunu çözmeleri bana dava açmalarından daha kolay bir iş. Neden bunu tercih ettiklerini anlamadım" diye konuştu.

Okuyucu Yorumları