Bing'in resimlerini Google'da kullanın

Google'dan vazgeçemiyorsunuz, Bing'in tasarımına da hayransınız... İşte ikisini birleştirmenin yolu!

Google ve Bing'i birleştirin!

Siz de Google'ın arama sonuçlarını tercih ediyor, ama Bing'in birbirinden güzel günlük resimlerini arkaplanda görmek istiyorsanız, Chrome'da sizin için bir eklenti var "Bing wallpaper for Google homepage - Google anasayfası için Bing duvarkağıdı"nı kullanarak Bing'in arkaplan resimlerini Google'da anasayfanıza yüklemeniz mümkün. Eklenti farklı temalar ve yükleme ayarları da sunuyor.

Eklenti seçeneklerinde arkaplan resmi için Bing'in anasayfa resmini ya da rastgele bir görseli kullanmanız, ya da RSS üzerinden Picasa resimlerini yükletmeniz mümkün. İsteğinize bağlı olarak resmi tek bir defa, her Chrome'u başlattığınızda ya da her Google'ı ziyaret ettiğinizde otomatik olarak değiştirmek mümkün.

Bir diğer ilginç özellik de duvar kağıdı resmini yeni bir sekmede açabilme imkanı. Böylece arzu ederseniz resmi sağ tuşla kaydedip duvar kağıdı kolleksiyonunuza katabiliyorsunuz.

Uygulamada göze batan sadece iki nokta var. Bing resimleri 960x500 piksel çözünürlüğünde olduğu için, Chrome'u fazla büyüttüğünüz zaman resmin kalitesi bozulabiliyor ve Google Doodle bazen seçilen arkaplan ile uyumlu olmayabiliyor. Yine de Google'da kendi arkaplanınızı seçme özgürlüğünüzün kat kat arttığı kesin.

Okuyucu Yorumları