Bing'li Windows 8.1 doğru adım mı?

Bedava dağıtılan Windows 8.1 with Bing, Microsoft için doğru adım mı?

Bedeva Windows bilmecesi!

Windows 8.1'in ücretsiz, Bing'li sürümünün sevkiyatı başlıyor. Ancak gelen raporlar, dağıtımcıların çok da hevesli olmadığını gösteriyor.

Microsoft, geçtiğimiz hafta Bing destekli ücretsiz Windows 8.1'in resmi duyurusunu yapmıştı. Ancak bu işletim sisteminin standart Windows 8.1'den hangi alanlarda farklı olduğu henüz tam anlamıyla bilinmiyor. Şu an tek bildiğimiz, Windows 8.1 with Bing'in varsayılan arama motoru olarak Bing'i kullandığı (ancak kullanıcı bunu değiştirebilecek).

Windows 8.1 with Bing'li sistemler satacak olan firmalar arasında şu an HP ve Toshiba bulunuyor. Dağıtıcılar ise bazı sistemleri ön siparişe sundular bile. Ancak bir toptancı, Microsoft için "Chrombook'larla rekabet edemiyor" sözlerini kullanıyor ve ekliyor: "Bu hamle, Microsoft'un direnmeye çalıştığını gösteriyor."

İngiltere'de birinci çeyrekte sevk edilen Chromebook sayısının 45 bin civarında olduğu söyleniyor. Bu rakam, Avrupa'daki satışların yüzde 61.5'ine denk geliyor ve düşük fiyatların ürün gelirlerini artırmadı söyleniyor. Üreticiler, Windows 8.1 with Bing bilgisayarlarının da aynı sorunu yaşayacağına inanıyor.

Okuyucu Yorumları