Bing'den Gelen Rakamlara Şaşıracaksınız!

Belki Microsoft'un arama motoru Bing'in yerinde saydığını düşünüyor olabilirsiniz. Ama açıklanan rakamlar hiç de öyle demiyor!

Bu rakamlar sizi de şaşırtacak!

Microsoft'un arama motoru macerası uzun ve zorluydu. Microsoft'un arama motorunun en son ulaştığı isim ise Bing olmuştu. Yahoo, Facebook ve son zamanlarda da Apple'ın Siri'si ile olan işbirliği ile, görünüşe bakılırsa firma sonunda resmi olarak açıklayıp gurur yapacağı kadar piyasa payı kazanmış.

Bing Ads takımının bazı tweet'lerindeki bilgilere göre, firma Amerika'da %33 piyasa payı kazanmış durumda. Bing'in en büyük piyasası bu bilgilere göre şu an Amerika, üçüncü sırada %23 pay ile Birleşik Krallık geliyor, dördüncü sırada ise %20 ile Hong Kong var.

En şaşırtıcısı ise Bing'in Çin'in kıyısına yakın küçük Asya ülkesi Tayvan'daki popülerliği. Burası, %26 piyasa payıyla Bing için ikinci en büyük piyasa.

Dünya çapında genel olarak bakıldığında ise, firma %10'un altında kalıyor. Yani önünde büyüyebileceği çok büyük bir alan var.

Bing Ads'a göre, dünya çapında yapılan aylık Bing aramaları 12 milyara ulaşmış, Amerika ayda beş milyon ile bu aramaların çoğunluğunu oluşturuyor.

Bing'in Windows 10'da varsayılan arama motoru olmasının ve artık görev çubuğunda önemli bir yeri olan Cortana ile entegre olmasının da Bing popülerliğini bir derece etkilediği düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları