Binky, Sosyalleşmeden Medyayı Takip Etmenizi Sağlıyor

Eğer sosyal medyadan uzak durmak istiyorsanız ama onsuz da yapamıyorsanız, iPhone uygulaması Binky tam size göre...

"Asosyal" medya uygulaması Binky!

Sosyal medyayı kullanmaktan daha iyisi sosyal medyayı kullanmamaktır derler. Bu yüzden yapımcılar sosyalleşmeden medya taramanızı sağlamak için Binky'yi geliştirmişler.

Binky sayesinde sosyal medya uygulamalarında yapmaya alışık olduğunuz etkinlikleri hiç kimseyle etkileşime girmeden yapabiliyorsunuz. Görselleri taramak, yorum yapmak, beğenmek gibi sıradan işlevleri olan platform, ilk bakışta anlamsız gibi görünüyor. Aslında zaten amacı da bu; sosyal medyaya eleştirel bir bakış açısı ile bakmak.

Farklı sosyal medya platformlarının elementlerini birleştiren hicivsel uygulama, gönderilere "bink" adını veriyor. Bir resmi paylaşmak yerine re-bink edebiliyorsunuz ancak uygulamanın kendisi bile bunun hiç bir işe yaramadığı konusunda sizi uyarıyor. Bir bink'i favorilediğinizde yıldızlardan oluşan bir patlama gerçekleşiyor.

Binky, Sosyalleşmeden Medyayı Takip Etmenizi Sağlıyor

Uygulama ayrıca paylaşımlara, yani bink'lere yorum yapmanıza da izin veriyor, ancak başkalarının yaptığı yorumlar aslında tamamen bilgisayar tarafından oluşturuluyor ve rastgele, tuhaf yorumlar içerisinde yine rastgele ve tuhaf emojiler bulunuyor.

Binky'nin yapımcısı Dan Kurtz, NPR'ye yaptığı açıklamada: "Binky de diğer sosyal medya uygulamaları gibi anlamsız ve amaçsız, tek farkı Binky bu özelliğini gizlemiyor," dedi.

Uygulama şimdilik sadece iOS için yayında, ancak yakın zamanda Android için de yayınlanacağı açıklandı.

Okuyucu Yorumları