Bir alan adı uzantısı daha: .game

.com veya .net gibi klasik alan adı uzantılarına adeta kapışılan, yeni bir kardeş daha geldi!

Bir alan adı uzantısı daha!

Kendi .game alan adınıza sahip olma hayalleri kuranlardan mısınız? Oyun topluluğuyla ilginiz varsa, artık hayalinizi gerçekleştirebilir, kendi üst seviye alan adınızın (TLD) sahibi olabilirsiniz.

Alan adı satıcısı Uniregistry'nin .game alan adlarını satmaya başlamasıyla önde gelen oyun firmalarının çoğu, önemli oyunlarının .game alan adlarını satın aldılar. Örneğin Blizzard, Warcraft, Starcraft, Hearthstone, Diablo ve Heroes of the Storm alan adlarını marka kaydı sürecinde, Overwatch.game'i ise çıkış gününde kaydettirdi. Call of Duty ve Grand Theft Auto sırasıyla Activision ve Take-Two Interactive tarafından ayrılırken Microsoft, Minecraft'ı, Square Enix ise Final Fantasy'yi kaydettirdi.

Apple, iPad.game alan adını satın alırken Microsoft ve Sony, sırasıyla Xbox ve PlayStation .game alan adlarını satın aldılar. chess.game ve mmorpg.game, artık satın alamayacağınız .game alan adlarından sadece ikisi.

.game alan adının oyunlara yönelik web siteleri için hizmet vermekten öte, farklı kullanımları da olacak. Örneğin Final Fantasy ve Star Wars'ta seslendirme yapan ses sanatçısı Georgia Van Cuylenberg, yeteneklerinin reklamını yapmak üzere voiceover.game'i satın aldı bile.

Henüz satın alınmayan, yıllık 318.88 dolara alabileceğiniz alan adlarının arasında ise Uncharted, Gran Turismo, God of War ve LittleBigPlanet bulunuyor. Hangi .game alan adlarının satın alındığını Uniregistry web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları